recept
Jag har lovat att lägga upp ett recept på supergoda bullar. Och enkla! Det är dom bullarna som jag bjöd på på inredningspartyt.
5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
25g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
12 1/2 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Häll lite av vattnet och rör om med trägaffel.
Häll i salt och honung och resten av vattnet. Sedan i med mjölken. (jag brukar ta i svarta oliver och en näve solroskärnor också)
häll sedan i mjölet.
Arbeta snabbt ihop den lösa degen. Strö över 2 msk vetemjöl och täck bunken med en bakduk och jäs i 1-1 1/2 timme.
Värm ugnen till 250 grader.
Strö ut 1/2-1 dl mjöl på bakbordet. Tippa efter jäsningen försiktigt ut degen. Knåda inte! Jäsbubblorna ska vara kvar. Strö ytterligare lite mjöl över degen och platta försiktigt till den. Skär snabbt degen i 6-7 cm smala remsor och dela remsorna i 2-3 delar. formen spelar ingen roll, men dom ska vara lika stora. Flytta efter hand över bitarna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Bröden behöver inte jäsa ytterligare. i ugn 17-20 min. Låt bröden svalna utan handduk så blir brödskorpan frasig och fin.
Kram terese