rytmik och choklad


Sprang på Marabous nya choklad Passion idag. Måste prova! Mycket speciell smak och mycket god. En blandning av passionsfrukt och chili. Smaka det!

Leilas galet goda hurtbullar
30 bullar
Ingredienser
Deg 1:
5 dl kokhett vatten
3 msk brödkryddor
2 msk salt
2 dl 4-korns kross
2 dl krossade linfrön
2 dl fint rågmjöl
2 dl kokt hel dinkel
Deg 2:
5 dl mjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap
3 dl hasselnötter
3 dl fiberberikade havregryn
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser
1 dl torkade katrinplommon
4 dl rågsikt
4 dl dinkelsikt
4 dl vetemjöl special
Solrosfrön att strö över bullarna
Gör så här
Deg 1:
1. Blanda alla ingredienser i en bunke, täck med plastfilm och låt stå i rumstemperatur i minst 30 minuter.
1. Värm mjölken till fingerljummet, max 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken.
3. Rör ner deg 1 i bunken.
4. Blanda ner sirap, hasselnötter, havregryn, russin, hackade aprikoser och hackade katrinplommon.
5. Tillsätt lite mjöl i taget. Degen ska vara väldigt, väldigt kladdig.
6. Klicka ut bullarna på en plåt med bakplåtspapper och strö över solrosfrön och lite vetemjöl.
7. Sätt ugnen på 200 grader.
8. Låt bullarna jäsa under en bakduk i cirka 1 1/2 timme.
9. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 20 min.