rytmik och choklad


Sprang på Marabous nya choklad Passion idag. Måste prova! Mycket speciell smak och mycket god. En blandning av passionsfrukt och chili. Smaka det!

fotograf Freja







utedag
Igår var det utedag. Putsade lite fönster och städade altanen. Barnen hjälpte till.... Så nu är rutorna smutsiga igen. varmt i uterummet!
lyktan som vi köpte från living and room
lördagsbilder!


påskhelgen








Så här fint bor familjen Lindgren och jag kan lätt säga att det var himmelriket för barnen. Ella och Alva blev Frejas nya idoler och Wilmer blev väldigt impad av traktorn. Tack för allt... Vi kommer snart och hälsar på igen.
svart eller vitt?





recept
Jag har lovat att lägga upp ett recept på supergoda bullar. Och enkla! Det är dom bullarna som jag bjöd på på inredningspartyt.
5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
25g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
12 1/2 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Häll lite av vattnet och rör om med trägaffel.
Häll i salt och honung och resten av vattnet. Sedan i med mjölken. (jag brukar ta i svarta oliver och en näve solroskärnor också)
häll sedan i mjölet.
Arbeta snabbt ihop den lösa degen. Strö över 2 msk vetemjöl och täck bunken med en bakduk och jäs i 1-1 1/2 timme.
Värm ugnen till 250 grader.
Strö ut 1/2-1 dl mjöl på bakbordet. Tippa efter jäsningen försiktigt ut degen. Knåda inte! Jäsbubblorna ska vara kvar. Strö ytterligare lite mjöl över degen och platta försiktigt till den. Skär snabbt degen i 6-7 cm smala remsor och dela remsorna i 2-3 delar. formen spelar ingen roll, men dom ska vara lika stora. Flytta efter hand över bitarna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Bröden behöver inte jäsa ytterligare. i ugn 17-20 min. Låt bröden svalna utan handduk så blir brödskorpan frasig och fin.
Kram terese