bara vanligt vatten

God kväll alla läsare! Tänkte berätta lite om dagens händelser. Absolut inget märkvärdigt som hänt. Men vad gör det? En helt vanlig dag kan vara nog så mysig och bra. Morgonen gick finfint och Freja var nästan i tid till dagis idag. Tyvärr kolliderade Wilmers mattider med hämtning och lämning, men värre saker har hänt. Trött efter en knacklig natt slängde jag mig på soffan och slog på tv4 morgontv. Och tröttare blev man ju. Men som tur var ringde Petra och det blev bestämt att hon och Alice skulle komma förbi om en stund. Jag hade tänkt att bjuda på lunch. Men istället tog hon med sig lite mat till sig och jag åt rester som blivit över. Så idag har jag bjudit mina gäster på kranvatten. Man har väl underbara vänner som inte kräver mer av en trött och förvirrad tvåbarnsmamma. Dom hängde med och hämtade Freja på dagis och på vägen hem stötte vi på Malin och Alice. (Nu kan det bli lite rörigt, men både Petra och Malin har varsin liten Alice. Kanske i framtiden får bli Alice 1 och Alice 2. Eller lilla Alice och stora Alice?) Var va vi nu? Jo, vi träffade Malin och bjöd hem henne på fika. Så vi har suttit på altanen nästan hela dagen. Ikväll kom mormor Lena och höll oss sällskap. Anders hjälpte dom att bära hem kök från IKEA så det var snällt att hon kunde komma och hjälpa mig några timmar. Freja hittade en bok om tomten som vi har suttit och läst innan det var dax för henne att sova. Tomten är en mycket spännande filur som hon inte riktigt bestämt om hon ska gilla eller ej. Nu ska jag göra ett sista ryck och hänga upp tvätt. Vi hörs!

 En vacker vårblomma

utmaning

Fick en utmaning av Petra!

Fyra tv program jag brukar se:
  • så ska det låta 
  • nytt läge 
  • musses klubbhus 
  • melodifestivalen
Fyra saker jag gjorde igår:
  • vaknade 
  • tittade på sälarna
  • fikade
  • njöt av en underbar dag
Fyra saker som står på min önskelista:
  • en spa-helg med Anders
  • en vacker vår och sommar
  • ett halsband med Frejas och Wilmers namn
  • ett botemedel mot cancer
Fyra saker jag avskyr:
  • fästingar 
  • att fickparkera
  • pepparrot
  • att hålla tal
Fyra saker jag tycker om att göra:

  • leka och mysa med Freja och Wlmer
  • fotografera 
  • träffa mina kära vänner
  • sjävklart att vara med Anders
Fyra saker jag åt igår:
  • lasagne 
  • kakor 
  • korv och bröd på utfykten
  • smörgås med skinka till frukost
Fyra namn jag skulle kunna tänka mig att döpa ett barn till (förutom det/dem jag redan har):
  • Ellen
  • Theo 
  • Mira
  • Iris 
Fyra jobb jag skulle vilja ha:
  • butiksägare (barnkläder) 
  • mäklare
  • fotograf
  • förskolelärare
Fyra snabbmatställen jag gillar:
  • Speedy Lee 
  • Mc donalds
  • mamma Teresa
  • tacorestaurangen på Väla
Fyra personer som jag ringer/sms:ar varje dag:
  • Anders
  • Malin ligger också risigt till 
Fyra bloggar jag utmanar:
  • tyvärr ingen mer än "utmanaren" jag känner som har blogg


äntligen..

Vi lyckades inte komma ut i det fina vädret i fredags förrän kl halv två. Men bättrre sent än aldrig. Både Freja och Wilmer somnade så gott i sina vagnar och jag fick därmed lite tid över för mig själv. Man vet aldrig hur länge ensamheten varar så det gäller att utnyttja den till max. Jag valde denna dag att ställa solstolen på den bästa platsen i trädgården. Hämtade sen en bra tidning och en god glass och slog mig ner. Oj, oj det är såna stunder man minns. På eftermiddagen blev det picknick i borstahusen. Vi höll oss bakom en buske precis intill lekplatsen där det inte blåste. Morfar hängde på och busade med Freja medans jag och Anders njöt av maten vi hade med oss. När axels tivoli är i stan måste man ju dit och åka karusell. Detta hann vi också med i fredags. Jag trodde inte att vår lilla tjej har blivit så tuff. Hon bara slängde sig upp på karusellerna och vinkade glatt på mamma och pappa som stod vid sidan och vinkade.

  

Igår hände det! Vi hade en heldag på skånes djurpark. Efter tre tidigare försök som blivit inställda av olika skäl så satt vi där i bilen på väg mot djuren. Freja hade redan tidigare berättat att hon skulle dit och klappa björnarna. Vid tio mötte vi upp våra kära vänner (Malin, Patrik, Elina och Alice) på parkeringen. Freja och Elina skuttade av glädje när dom såg varandra och denna glädje höll i sig hela dagen. Gud vad roligt dom hade. Första stoppet blev vid getterna och kaninerna. Där får man gå in och klappa djuren. Fast det hann tjejerna knappast med. Dom bara sprang och sprang och sprang. Helt laddade, nästan som två duracell-kaniner. Kl elva var det dax för sälarna att få mat och vi kom dit lagom i tid för att få en bra plats. Tror att vi föräldrar njöt mer av denna tiden än tjejerna som övergav sina platser för att istället springa till lekplatsen. Ja, danskarna som hängde som ryggsäckar på oss blev glada när vi gick. Sen var det dax för fika. En gång i timmen... Det är lag på det! Nästa stopp blev uppe på berget hos björnarna. Här passade vi på att äta lunch och äta glass (eftersom det var en timme sen vi fikade senast) Självklart klappade vi björnarna också. Tre små söta björnungar var där. Sen tog vi sikte mot ponnyridningen. Jag trodde aldrig att Freja skulle sätta sig på en hästrygg, men ack så fel jag hade. Som jag tidigare berättat så har hon blivit så modig och utan problem red hon en lång runda. Hoppas inte att detta är ett intresse som håller i sig. Mamma är nämligen inte så förtjust i hästar. Sen hann vi med en fika till i solen (vi hade ju kakor kvar som höll på att smälta bort) innan det var dax för hemresa. En superkul utflykt och Freja somnade innan vi kommit ut från parkeringen. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...

  
  

oh, vad vackert!

Inatt var en underbar natt. Jag somnade som en stock vid halv tio och fick sova ända till halv sex. Anders var snäll och stannade uppe med Wilmer och gav honom sista nattmålet. Morgonen var lugn och skön och vid tio gick vi till lekan och mötte upp fam Durén. När Anders kom från jobb gick vi till svärföräldrarna som bjöd på kvällsmat. Det är så gott att bli bjuden på middag. Sen tog jag och Helena en kvällspromenad som vi båda tyckte att vi behövde. Ja, mycket mer har inte hänt idag.

   

Bilder på vårt underbara träd som står i full blom.

Wilmers hjärta

Oj, vad jag har varit dålig på att skriva i veckan. Får nog börja "veckoblogga" istället.
Får köra en liten sammanfattning av veckan som gått... Här kommer den....

I måndags packade vi pick-nick korgen och åkte till Lill-Olas. Therese, Peter och Emma hängde på. Där är en jättefin lekplats som vi slog oss ner framför. Så härligt att bara vara vid havet och njuta av den friska luften. Freja och Emma hade roligt tillsammans som vanligt och hade klart inte tid att sitta ner och äta av all mat vi hade packat med oss. Men, men äta kan man göra en annan dag. Vi såg förräsen en galen "vinterbadare". Tur man hade kameran med sig. Undra om han räknade med att komma med på min blogg?

 

I tisdags var det dax för Wilmer att besöka farbror doktorn. Tycker inte alls om att se vår lilla pojke liggandes på en sjukhussäng full med massa trådar och slangar. Men ändå skönt att få kontrollerat vad som orsakar blåsljudet på hans hjärta. På ultraljudet såg allt jättefint ut och läkaren kunde inte hitta något som kunde orsaka blåsljudet. Men för säkerhets skull blir det återbesök om tre månader. Det är visst mycket som utvecklas och växer nu. Wilmer skötte sig mycket bra och gillade nog den goa läkaren.

I onsdags var jag ute och gick hela förmiddagen. När jag lämnat Freja på dagis promenarade jag till affären. Precis innan jag kommit hem fick jag sms av Malin som undrade om vi skulle gå en sväng. Klart jag vill! Vi tog en lång runda på säkert en och en halv timme. Alice och Wilmer sov så gott hela tiden.

I torsdags var det dax! Jag och Petra var i malmö och shoppade. Det har blivit lite av en tradition för oss. Vi tar en runda på våren och en på hösten. Alltid lika mysigt. Denna gången var vi dock inte så effektiva som vi brukar. Med två små bebisar i vagn är man inte lika smidig längre. Men vad gör väl det? Vi hade en mycket trevlig dag ändå.

Igår var jag riktigt trött. Var vaken större delen av natten. Gud, jag blir som ett monster om jag inte får sova. Mer behöver jag inte berätta om gårdagen. jo, förrästen! Wilmer åt gröt för första gången. Ojojoj, det tyckte han var smaskens. Lilla killen, du är så söt.

 

Idag fick jag ta igen några timmar sömn. Anders och barnen åkte iväg en sväng på förmiddagen och jag sov gott till halv två. Sen blev det "fika" hos Malin och Patrik. Freja lärde Elina hur man åker på magen ner för rutchkanan (stavade jag rätt?) Lilla Alice bara åt och sov. Jag tycker att hon är så duktig. Nu ska jag packa ihop det sista inför morgondagens utflykt. Det blir en heldag på skånes djurpark. Ska bli jätteroligt.

Påskdagen

Igår var en lugn dag. Passade på att vara ute i solen och njuta. På kvällen kom Peter, Therese och Emma förbi. Anders hjälpte dom att byta till sommardäck. Ja, för nu hoppas vi att snö och halka är ett minne blott. Vi tjejer och Wilmer gick till lekplatsen under tiden. Gud, vi tackar dig för denna underbara lekplats, vårt andra hem. Sen bjöd vi på grillad hamburgare. Gjorde egna för första gången och dom blev klart godkända. Lite mer krydda till nästa gång bara. Vi hade en mysig kväll i uterummet.

 Wilmer trivs!
 Emma har ont i benet. Doktor Freja pysslar om

Glad påsk från oss alla

Inatt har påskharen varit och besökt oss. Ja, han var och la ett ägg i trädgården. Mitt i busken! Freja hittade det snabbt när hon väl vågade sig ut. Hade hon vetat att ägget var fullt av godis hade hon nog aldrig tvekat. Så det blev alltså choklad och tablettask till frukost för hennes del. Jag och Anders har hjälpts åt att sy lite kuddar till uterummet. Vi behövde en färgklick där ute och hittade perfekt tyg  i en låda som vi kunde använda. Man tager vad man haver! Nej, nu får jag fortsätta med alla min saker jag planerat att fixa idag. GLAD PÅSK alla nära och kära♥

 Wilmer på lekplatsen  


ttitta vad påskharen kom med
 

uterummets dag

STORT GRATTIS till Malin och Patrik som har fått en liten prinsessa idag. Och grattis Elina som har blivit storasyster. Senast jag träffade Malin sa hon "på söndag känner jag för att föda barn" Och det gjorde hon. Hur svårt kan det vara?



Idag har vi varit och köpt dynor till stolarna i uterummet. Så nu är vi snart, snart klara med allt. Bara lite "piffing" som ska till. Har tänkt att jag ska ha gardiner där ute så att det blir lite mer hemtrevligt. Köpte också ett par nya skor idag som jag har klampat runt med här hemma hela kvällen. Dom är himla sköna och jag tror att jag kan slippa skoskav som jag annars får av alla nya skor. Morfar Lennart och familjen Sjöborg kom förbi en liten stund i eftermiddags. Lilla Emma var på strålande humör och hade fullt upp med att servera kaffe och kaffe och kaffe. Stackars lilla Freja som har haft en riktig otursdag. I morse slog hon hakan i bordet så att det började blöda. Sen har hon säkert gått och snubblat tre gånger och skrapat knäna. Ska smyga in till henne nu och ge en godnatt-puss innan det är dax för mig att lägga mig.

Mina nya skor

sol, vind och järavallen

Sov till nio idag. Man får passa på när man kan. Sen blev det bråttom att fixa till sig för att åka ut till järavallen. Det kryllade av folk där som njöt av vårsolen. Hade bestämt "träff" med familjen Durén som självklart var på plats när vi anlände. (stackarna får alltid vänta på oss tidsoptimister) Vi hade med oss engångsgrill som vi lagade korv på. Att det kan smaka så gott. 

     familjen Davidsson/Christensson
  Patrik poserar (vad gör man inte för att få en fin bild på sin dotter)
 Sötare än sött

Eftermiddagen tillbringade vi i kära Berit och Tommys trädgård. Det bjöds på god fika med hemmabakade bullar och kaffe. Wilmer kräkte ner nästan varenda kvadratmeter av gräsmattan. Freja passade på att möblera om lite i deras damm. Tyckte att farmor och farfars häger passade bättre inne hos Berit och Tommy. Ikväll har vi suttit i uterummet och bara njutit. Man får ju ett extrarum nu på våren som man får passa på att utnyttja. Mamma och Tommy cyklade förbi och tog en kopp kaffe med oss.


torsdagsträff

Igår slog jag till och bakade scones till frukost. Freja hjälpte mig och allt gick lugnt och städat till. Jag såg fram emot att få sitta på altanen i solskenet och njuta av vårt bakverk. Just när vi satt oss ner vaknar Wimer. Det gör ju inget att han är vaken, men har var helt galen. Precis ätit och just sovit. Hmmm? Han skrek och skrek och mina scones blev kallare och kallare. Men efter sådär en halvtimme kunde vi fortsätta på frukosten och kalla scones är inte heller fy skam. Vid middagstid kom Petra och Alice på besök. Först tog vi vår "veckopromenad" så att vi sedan kunde sitta och njuta på altanen utan dåligt samvete. Ja, ja! det slank klart ner en liten kaka, men det var vi värda. Vi hade en mysig eftermiddag. När Anders kom hem åkte vi för att titta på trädgårdsmöbler och dynor. Behöver ett nytt set i uterummet. Vi trodde att vår åktur skulle göra oss säkrare på vad vi ville ha, men istället blev det tvärtom. Nu har vi fått för oss att vi vill ha soffa där istället så att man kan sitta lite bekvämare och bara mysa. Ni som brukar tillbringa lite sommarkvällar med oss i vårt uterum får gärna tycka till här på bloggen innan vi gör vårt val. Det kanske hjälper oss på vägen. Freja fick ett par supersöta vårskor som hon genast trivdes i. Hon sprang genom hela väla till andra sidan IKEA i rykande fart.


trevligt att träffas

Idag var Anna och Malte på besök.  Mycket roligt att ses. Vi räknade ut att det var elva månader sen sist, så det var verkligen på tiden. Först blev det självklart lite fika och sen bar det iväg till lekplatsen. Vem kunde motstå det underbara vädret?

 söta killen (mamma, en sån vill jag ha när jag fyller år)



Ikväll blev det grillning för första gången i år. hade ju avsmak för grillad mat under hela graviditeten. Stackars Anders Var helt förtvivlad. Så nu tyckte vi båda att det smakade riktigt ljuvligt.
Wilmer har förrästen börjat att vända sig från rygg till mage. Här går det undan.


RSS 2.0