trädgårdspyssel

Idag har vi haft en lugn och skön dag i trädgården. Mormor kom vid elva och stannade nästan hela dagen. Det underlättar betydligt att vara två vuxna. Man får iallafall mer tid till båda barnen och det känns så skönt. Sen är det himla trevligt med extra sällskap. Lagom till lunch kom morfar förbi med grillad kyckling, potatisgratäng och jordgubbar. Ännu mer lyxigt att få maten serverad. Jag lyckades att lura ner honom i poolen för ett svalkande dopp. Det var nog ett bra drag med tanke på att han stannade i en timme. Så idag har vi bara slappat. Just nu hör jag hur det åskar och det där regnet som det pratats om är nog på g.

   
 Idag badade Wilmer i pool för första gången och tyckte det var jätteskoj.

den kan man inte vara utan

Vi blev bortskämda i natt eftersom Wilmer sov från halv nio till halv åtta. Jag och Anders somnade gott i soffan. Det är härligt det, dock inte så härligt när man ska upp igen för att borsta tänderna för att sedan gå och lägga sig i sängen. Efter lite morgonpyssel åkte vi ner till hamnen i borstahusen för att lägga i båten för andra gången i år. Det har installerats ett ekolod som man absolut måste ha. Ska visst vara bra till en massa saker. Som när man ska fiska och då med hjälp av denna toppenatiralj hitta guldgruvorna. Vi kunde inte låta bli att ta en tur ut på öppna havet när båten ändå var igång. Wilmer blev inte överförtjust av allt skumpande, men återhämtade sig efter lite mat och vila. Freja däremot tyckte det var underbart och njöt av varje sekund. Ända tills hon också somnade som en stock bredvid sin lillebror. Nu var det dax för mamma att pusta ut och slappa en halvtimme. Anders och farmor tog ett dopp i det 18 grader varma/kalla vattnet. 
 
  
  
 
Efter båtturen var våra magar lite "kurriga" så farmor bjöd oss alla på mat nere på seglarpaviljongen. Tack kära du! Jag valde sommarfavoriten friterad spätta med remouladsås.

 

namngivning

Idag har vi varit på fin fest i Vallåkra. Så vackert dom hade ordnat det i sin trädgård. Alice var söt som vanligt i sommarklänning och krans i håret. Först höll dom ett litet tal och sen sjöngs det fint. Mat bjöds det på i massor så det var nästan svårt att välja. Härligt att vädret var så perfekt. Petra och Pierre,allt var så fint.

   

När vi kom hem dök vi ner i poolen. Vi var så varma att det pös när vi landade i vattnet. Så nu sitter jag och Anders helt utslagna i soffan. Både Freja och Wilmer sover och vi hoppas på ännu en lyxig natt. Hej och hå!!

pooldax

Nu är klockan åtta och jag har just kommit in. Sitter och tokkränger Frejas fruktskum i brist på annat godis. Får köpa nytt till henne sen.Har varit ute hela dagen idag. Farmor ringde på dörren imorse just när vi skulle till dagis. Hon följde med och lämnade av Freja och efteråt blev det frukost i deras trädgård. Sen hann jag bara hem och packa väskan innan det var dax att möta Malin och Alice på Gläntan för att äta lunch. Mysigt ställe! Det tyckte nog både Alice och Wilmer också som var på finfint humör hela tiden. Där finns en blomsteraffär just intill som har jättefina blommor, krukor och korgar. Så där får det bli en shoppingtur när det är dax för höstblommor. (Om många månader och många soliga dagar) Anders kom hem tidigt från jobb idag och det är alltid lika uppskattat. Det blev bad i poolen för alla utom Wilmer. Freja skulle absolut inte först men det slutade med att hon hoppade från stegen ner till pappa i vattnet. 

Lite bilder från dagen

   
 poolbyggarna!

 


6 månader

För sex månader sedan låg man på bb med en okänd människa i en säng bredvid och en liten krabat på magen som man inte heller lärt känna. Tiden går fort trots att denna tid har varit den tuffaste tiden i mitt liv. Det känns att man lever och jag har lärt mig att man kan överleva på enbart kärlek. Sova får man göra i ett annat liv.

 så trevligt hade man det för sex månader sedan
 Det är värt allt slit
 charmtroll

Igår hade vi kals för Wilmer. Släkten var här och hurrade. Han fick massor med fina presenter och Freja blev också bortskämd. När här ändå var så många starka karlar på en gång passade vi på att använda dessa krafter. Väderprognosen för veckan ser ju strålande ut och då måste ju poolen upp. Det tog inte många minuter innan den var på plats. Så snart är det dax för årets första dopp. Wilmer fick gröt till kvällsmål och hade sin bästa natt hittills.
Idag var vi en sväng och hälsade på Petra och Alice. Wilmer och jag hade lite samarbetssvårigheter och jag fattade inte att han var mer hungrig trots att han just fått en hel portion gröt. Det blev betydligt lugnare toner när jag väl fattat och jag och Petra fick några minuter över innan det var dax att hämta Freja på dagis. Eftermiddagen har vi tillbringat i trädgården. Jag har även tvättat, tvättat och tvättat. Sen har Anders och Tommy byggt en hylla till mig på altanen. Nu ska jag minsann slå mig ner framför tv:n med ett fotbad. LYX!

idag vill jag gratulera

alla som har fått barn och fyllt år.

Vi börjar med Mika och Sandra som har fått en liten flicka.

STORT grattis även till Anna och Henrik som fick en liten Emil i måndags. Nu har även Emma blivit storasyster.

På midsommarafton var det äntligen dax för Frejas och Wilmers nästkusin att titta ut. Kramar till hela familjen Linda, Daniel och zac. Jag längtar tills vi ses.
 

Till sist vill jag sjunga en sång för Tommy som fyller 55 år idag.
Här kommer den... Jag ska be att få ställa upp, med en visa om en TUPP!
Grattis, Grattis!


våran lilla kråka

Midsommar har firats! Med dans kring midsommarstång, regn och rusk, god mat och tivoli. Igår åkte vi in till Gläntan för att dansa och sjunga. Freja och jag hade tränat länge på en del traditionella midsommarsånger. Favoriten är självklart "prästens lilla kråka" Hon var riktigt laddad men när det väl gällde VÄGRADE Freja att dansa. Så vi stod vid sidan och tittade på alla andra barn som "föll i diket". Hur som helst så är det roligt att fira en typisk svensk midsommar med dragspel och midsommarstång.

 

Mormor, Tommy och morfar kom hit på eftermiddagen och vi hjälptes åt att fixa mat. Ja, jag behöver nog inte nämna vad vi åt, men det kändes som att vi satt och åt hela kvällen. Det tog aldrig slut. Mätta och belåtna körde vi lite frågesport som avslut på dagen.

 

   regnet det bara öser ner!

Idag var vi och familjen Durén-Löfberg i borstahusen och åkte karusell. Freja skulle åka musse karusellen och den åkte hon tre gånger. Det var även dans där idag och Freja och Elina tog stöd av varandra snurrade, sjöng och hoppade runt i ringen. Och en stolt mamma fick även se att träning ger resultat. Sen var det godisregn och det måste var himmelriket för ett barn när det regnar godis. Efter tivoli fortsatte vi ner till Se-Ven och åt god middag. Inte helt enkelt att vara på restaurang med två små barn och det var lite svettigt ett ögonblick. Tur att dom hade lekplats precis bakom restaurangen så dom kunde springa av sig där innan vi åkte hem.

 


Puss och god morgon

I helgen har det varit kalas på Granitvägen. Anders har fyllt år och det måste klart firas. Släkten var här i lördags och åt, snackade och självklart tittade på fotboll. Vi bjöd på bulgursallad och en massa tillbehör. Goda ostar, olika sorters korv och skinka mm. Klart att det blev tårta också som svärföräldrarnas granne bakat. Kära My är riktigt duktig på det och det smakar alltid lika gott. Fotografen hade en liten svacka i lördags så det blev tyvärr inga bilder tagna. Innan gästerna kom hann jag med att plantera alla blommor som jag svamlat om tidigare. Det finns däremot dokumenterat på bild.

   

 så fina.. morfar och Freja

Trots kalas på lördagen så var det på söndagen Anders fyllde år. Vi fick sovmorgon och det behövde vi verkligen. Wilmer är förkyld och har feber. Han höll oss vakna stora delar av natten. Lagom yrvakna hör vi hur det ringer på dörren. In stormar mamma och Tommy med frallor. Efter en god frukost blev det center syd en sväng för att titta på present till Anders. Han köpte en jättefin vindjacka. Sen bjöd mamma på god stek och brunsås. Riktigt gott.

 Puss och god morgon

Idag har jag, Freja och WIlmer bara varit hemma. Vi har byggt lite pussel, ritat, läst sagor och ätit. Mycket mer hinner man inte. Just nu kommer Anders och Freja hem från flygfältet. Dom såg visst ett riktigt plan också som landade. Förutom alla modellflyg förståss.

Grattis BO Anders

Jaha, det var ett tag sedan. Veckan har gått och helgen knackar på dörren. Ingenting går upp mot en härlig fredagkväll.
Vad har hänt i veckan då?
Måndagen tillbringade vi i trädgården. Riktigt varmt och gott. Själv trivs jag utmärkt i solen, men lite tuffare för alla små bebisar. Man vet inte riktigt var man ska ta vägen. För varmt i solen, tråkigt att sitta själv i skuggan, för stor för att tycka det är mysigt att ligga i vagnen och slappa och HATAR att bada. Målaren var också här en sväng i måndags och fixade till vår skorsten. Det behövdes verkligen. 
I tisdags var det dax för Freja att gå till dagis. Har varit lite jobbigt att lämna henne i veckan då hon inte alls varit på humör och gråtit varje dag. Men det går visst över ganska fort då jag har gått igen. Jag och Wilmer lekte massor  (under parasollet på altanen) tills han var helt slut och somnade. Killen sov i två hela timmar och jag läste tidning i solen. Anders var hemma en stund på lunchen så vi kunde äta tillsammans. Sen var det tisdagsträff i Lödde. Lite fllyguppvisning och typ tusen bilar och motorcyklar som man kunde titta på. Man får ju hänga med på Anders intressen ibland. Allt blir skoj när hela familjen hittar på något tillammans.

   

I onsdags var jag och Wilmer i Vallåkra och hälsade på Petra och Alice. Det bjöds på nybakade scones med ost och hemmagjord sylt. Gott! Alice den lilla rackaren vaknade inte förräns vid elva tiden och där stod vi och önskade henne god morgon. Vilken sjusovare! Dom hann titta och känna lite på varandra innan det var dax för Wilmer att ta en liten vilopaus. Det är så roligt att han verkligen tycker det är spännande med andra små bebisar.
 
 

När Anders kom från jobb åkte vi till Ikea för att handla tyg till tvättstugan. Tänkte sy nya gardiner och nya draperier till dörr och vask. Men inget fynd blev det. Istället köpte vi nya krukor till altanen och någon blomma. Ska plantera i helgen.  

   bilder från trädgården

Igår var jag och Wilmer på blomsterlandet och köpte fler blommor till våra nyinköpta krukor. Kommer bilder när jag planterat. På kvällen pysslade vi bara lite här hemma.

Idag har min kära namnsdag. Han heter faktist BO för alla er som inte visste. Bo Anders Fredrik. Även grattis till farfar som också fått äran att bära detta namn BO Jörgen Bennet.


RSS 2.0