lite pinsamt!

Jag måste börja med att ge alla våra gäster en ursäkt. Om ni undrar var jag blev av igår kväll så ska jag nu erkänna att jag somnade. Tro nu inte att jag tyckte att ni var tråkiga på något sätt. Nej, det är så mitt liv ser ut som småbarnsförälder. Vid tio på kvällen så är jag så trött så om jag lägger mig ner så somnar jag. BUMS!
Ja, nu ska jag förklara... Igår var der full rulle här hemma. Farmor och farfar, mormor och Tommy och Peter och Linda var på besök och vi åt och hade trevligt tillsammans. Vi njöt av en god osbricka och vin till det framför melodifestivalen. men vid tio blev då Freja så trött och ville absolut att jag skulle följa med henne och läsa saga. Jag förklarade fint för henne att om jag ska läsa saga för dig så kommer jag att somna innan sagan är slut. Och det gjorde jag! Så det var det som hände....

Igår förmiddag var jag och Malin på loppis i örja. Och det var inte bara vi som var där, utan hela Landskrona. Oj, oj, oj! men vi rotade igenom borden och gjorde några fynd. Sen att vi fick stå i kö i en och en halv timme är en annan historia.

Idag har vi haft besök av Minna, Daniel och deras barn. Det var jätteskoj att ses. Längesen nu! Vi hade massor av roliga saker att prata om. (lite paj och kaka slank ner under tiden) Barnen hade nog också skoj och sprang typ tvåtusen varv i huset. Dom måste vara snurriga fortfarande.

Nu blir det film (om jag inte somnar) Kram



Hittade ingen bild på mig själv när jag sov, men här är Freja istället. Maj -08

trevlig helg!

Här sitter jag.. pigg och vaken. Väntar på att barnen ska vakna. Dom sover så gott båda två så jag passar på att fixa lite. Anders har just åkt till jobb och slutar nog lite tidigare idag. En bra present på en fredag. Han har bestämt att vi ska hämta hem mat från basilika ikväll och jag är ju inte så svår. Så idag blir det nog en lugn dag. Ja, hela veckan har varit väldigt lugn. Tur att nästa vecka är fullbokad!

Igår hängde jag och wilmer himmavid medans freja var på dagis. Sen hämtade vi upp farmor och åkte och handlade lite inför helgen. Tur att farmor följde med, annars hade det nog gått åt skogen. Barnen var inte alls sugna på att handla mat. sen hämtade vi mormor vid tåget och hela gänget passade på att fika lite tillsammans.

I helgen kommer fabror och Linda ner på besök från gtbg. Hoppas vi kan träffa dom en sväng. Annars inga planer

Ha en skön helg

 Wilmer två månader

 Freja två månader

bilder

Igår tittade äntligen Emma och Dannes lilla tjej ut. Världens sötaste lilla Wilma. Jätteskoj med en liten prinsessa.

I söndags var morfar och Freja och tittade på "riktiga" pippi långstrump. Showen varade i två timmar och freja tyckte att det var jättespännande. Imponerande att hon orkar sitta så länge och bara titta. Morfar tyckte också att det var en bra föreställning, så det var en fin julklapp hon fick.

Tänk att hon är så stor nu. Igår när vi var i affären så träffade vi på Peter. Han frågade Freja om hon skulle följa med honom hem och leka med Emma. Först såg hon väldigt förvånad ut, men sen bestämde hon sig för att hänga med. Så hon och peter överraskade Emma och dom tyckte visst att det var jätteskoj att ses. Jaha, så vi fick traska hem utan freja för att fixa med kvällsmaten. Efter någon timme åkte Anders och hämtade hem henne igen.

jag fick biobiljetter av anders på alla hjärtans dag. Tänkte jag skulle kolla utbudet på filmer nu. Vore skönt med en vuenkväll.

 Freja var ganska trött i lördags! Men hon slog rekord och var uppe till kl elva. Tror aldrig att det har hänt tidigare....

 Wilmer fixar.

 Wilmer dansar

kladdig kaka

Lördag, älskade lördag. Vi fick sova till åtta idag. Eller jag och Wilmer sov tills dess. Anders och freja låg kvar tills klockan var nio. Imorgon är det min tur att få sovmorgon.

Vi har just ätit god lördagsmiddag. Kycklingfilé och risotto med massor av permesanost i. Självklart drack vi rödvin till det. (därför känns det extra bra att ha den där sovmorgonen framför sig.)
Vi väntar på farmor och farfar som ska komma och titta på melodifestivalen. Den får man inte missa!

Jag och Freja har varit en sväng på maxi idag och handlat lite av varje. Sen kom morfar förbi en sväng och fikade lite med oss. Annars har vi inte gjort så mycket mer som jag kan skryta med.

Vi provade den spännande nyheten ballerina kladdkaka. Så här såg det ut....



torsdag

Jag kan inte påstå att vi har haft en toppendag. Freja fick stanna hemma från dagis idag. Hon har varit lite hängig dom senaste dagarna och det har känts som att något ligger och gror i kroppen. I morse hade hon lite feber och var förkyld. Hon har ändå varit på ganska gott humör idag och febern gav med sig under dagen. Själv har jag sovit sådär bra inatt (ska inte gnälla för mycket. Vet att det finns dom som har det värre). Eftersom jag är en människa som kräver min sömn så har jag varit lite dryg. Ni vet när man känner att man bara vill krypa ner i sängen igen. Man har liksom ingen lust att ta tag i något. När klockan började närma sig två så tänkte jag bara....Nej, nu får vi fanken göra något. Annars kommer vi få tokspel här hemma. Så av allt som finns att göra så blev det handling på Maxi. Ja, så fick vi det gjort också. Just när vi kom hem från Lödde så kom farmor och farfar förbi med lite fika. Skönt med lite sällskap. Annars har det inte hänt så mycket mer här hemma. Bara tanken på att det är fredag imorgon gör mig mycket piggare.

Wildmer klättrar på ALLT

 

Igår var det dax för rytmik. Det är alltid lika skoj att gå dit. Efteråt gick vi ner till babycafeét som var jättemysigt. Så där stannar vi nog till fler gånger. Det var så trevligt att jag och Wilmer helt glömde bort tiden. Det var dax för hans första tandläkarbesök igår och som tur var hann vi precis i tid. På eftermiddagen kom Patrik, Elina och Alice förbi. Trevligt med gäster!

snögubbar

Idag tog jag och Wilmer en promenad när vi lämnat Freja på dagis. Wilmer ville helst stanna kvar hos syrran, men han var inte så välkommen. Dom stora barnen tyckte att jag skulle ta med honom hem igen. Dom skulle ju baka semlor. Lillkillen har blivit så snackesjuk. Titta, daa, titta, da, daaa. Ja, jag förstår dig så fint Wilmer. Jättefint hus, en fågel, pip pip, bil-brooom. Så lät det typ under hela vår promenad. Efter lite bebissnack så passade det bra att Petra undrade om vi skulle med till Karlslund en sväng. då kunde han passa på att prata lite med Alice (som förhoppningsvis förstår honom lite bättre) och jag kunde pladdra en massa med Petra. Vi gungade lite och åkte tåg på lekplatsen och sen blev det lunch på Gläntan.

Idag blev jag sugen på semlor. Lite svårt att motså denna bakelse på självaste fettisdagen. Så efter fika packade jag och barnen in oss i saaben och åkte och mötte mormor vid tåget. Vi drog med henne till Johans bageri för att handla SEMLOR. Sen åkte vi hem till dom och fikade.

Ikväll har vi lagat mat, lekt i trädgården, läst saga, nattat barn. Ja, det är vad vi har hunnit med. Känner mig ganska nöjd med det faktiskt.
Kram



 våra trädgårdstomtar


mat för hela slanten

alla♥dag har vi firat med våra nära. vi samlades här hemma klockan tre och istället för att vi skulle fixa all mat så körde vi lite knyte. Så då blev det trerätters.
Förrätten stod farmor och farfar för. En supergod laxtårta blev det.


Huvudrätten fixade mormor och Tommy. Potatisgratäng och baconlindad kycklingfilé. kycklingen var fylld med god mozzarella.



Så då blev efterrätten över och den rörde vi ihop. Kärleksmums och cheesecake.



 denna vackra skapelse var mycket finare än vad den var god. Receptet ska jag slänga...

Morfar tippade hästar och hoppades på att vi skulle dra hem lite slantar. Det blev fem rätt och 75kr. Så nu har vi till några GODA kakor nästa gång vi samlas.

 gänget!

vilken överraskning

Igår gick Anders på sitt jobbpass igen och skulle då jobba åtta dagar. Han ska gå på kurs i veckan, så därför blev det lite fler dagar dennna gång. MEN!! Igår vid sex ringde han och sa att han var på väg hem. Jippi, en timme tidigare idag.. Och sen är jag ledig lördag och söndag också. Tjohoo! Så nu ska vi njuta av denna helg som vi bara fick sådär. Härligt!

Freja har sovit hos farmor och farfar inatt. Hon har blivit så stor nu och börjat inse hur mysigt det är att bli lite extra ompysslad. Bara hon och farmor och farfar! Hon hade popcorn med sig i sin väska och det var viktigare än något annat.

Petra och Alice kom förbi igår på ett lite oplanerat besök. Present hade dom med sig till mig också. Hade jättetrevligt med fika och snack. När farmor hämtat Freja, hängde jag och Wilmer med till Nova. Jag får nog börja inse att Wilmer hatar att gå i affärer.Har försökt förtränga det, men icke. Det är kört!

Idag har storasyster varit på 3-årskalas. Fullt ös i tre timmar.
kvällen har tillbringats i soffan framför melodifestivalen. Jag säger bara Andreas Johnson! HEJA!








full fart

idag har vi verkligen haft fullt upp. Vid halv tio åkte jag och Wilmer ut till vallåkra för att fira Alice. Hon fyller ett år idag. Det bjöds på god frukost. vid middagstid åkte vi hem och Wilmer somnade innan vi svängt ut från deras trädgård. Så medans han sov middag passade jag på att plocka och städa här hemma. Brukar passa på att slappa annars när han vilar, men idag kände jag att jag var på lite städhumör. Anders hämtade Freja på dagis idag för att sedan gå vidare till pulkabacken. Där var det visst fullt ös, men när den ena efter den andra åkte omkull så tröttnade dom visst. Så då blev det fika och lek hemma hos fam durén istället. Det ville inte jag och Wilmer missa, så vi mötte upp alla där. Vid fem var det dax att bege sig hem för att göra kvällsmat och fixa inför kvällen. Sen måste jag säga att jag känner mig riktigt stolt som varit ute en lång promenad precis. Jag är Malin är så flitiga. 
 


 Freja och farmor

 Elina och patrik  Peter och emma
  Alice före  alice efter

Tack för idag, tack för en underbart vanlig dag....
Kram

hur slutar filmen?

Just nu sitter vi och tittar på Wallander-dödsängeln för andra gången. Förra gången somnade Anders efter halva filmen och jag somnade lagom till slutet. Denna gången SKA jag se slutet. Men det är värre för Anders. Han har snarkat i soffan ett bra tag nu. Så det lär bli en tredje gång för honom.
Anders är ledig nu några dagar. Det är betydligt trevligare när hela familjen är samlad. Men jobba måste man, så det är inte så mycket att snacka om.
Nej, nu börjar filmen komma till den del då jag somnade häromdagen. Så jag får skriva vidare imorgon. Kram

mörkrädd

Igår var det tomt i Frejas säng. När vi skulle gå hem från mormor framåt kvällen så vääägrade Freja att följa med hem. Hon skulle absolut sova över hos mormor och Tommy. Så jag och Wilmer fick snällt traska hem utan storasyster.

 tomt i prinsessans säng!

   hemma igen...

Det är så jag skrattar när jag tänker på det. Jag är 30 år (om ett år) och mörkrädd. Att sova själv utan Anders ska vi inte bara prata om. Dom få nätter jag har varit tvungen att sova utan honom har jag inte sovit många timmar. Vaknar vid minsta lilla lilla ljud. Sen är jag tvungen att ha tv:n igång så jag kan somna till den. Annars ligger jag bara och lyssnar efter märkliga ljud. Skulle jag då höra något konstigt så går upp och tar en sväng runt i huset så ingen inbrottstjuv tagit sig in någonstans. Så igår då när jag skulle gå hem från mormor (en promenad som tar tio minuter) var jag väldigt uppstressad. Att gå på dom "stora" vägarna är väl ok, men där är ju även en skog som jag måste gå igenom. Innan jag gick förklarade jag för Tommy vilken väg jag skulle ta och sa att om jag inte ringer om tio minuter så får du cykla ut och leta efter oss. Som tur var så slapp han ta sig ut och jaga spöken.
Wilmer lyckades iallafall somna i vagnen trots mörker och spöken


kallt karlslund - varm fika

Har just kommit hem från ett besök i Karlsund. Getterna var minsann på plats, så dom kunde få lite torrt bröd. Ja, det var Patrik som drog ut oss i den här kylan, men han kompenserade det hela finfint med en VARM och god fika. Så det var skönt att komma ut en sväng såhär på morgonen och få lite sällskap. Freja och Elina travade runt i den höga snön och verkade inte alls vara störda av kylan. Dom hade ju varandra och man blir ju varm inombords genom att ha sin vän nära. Wilmer däremot flippade ut efter en timme och var tröööt på att sitta i vagn. Efter lite gnäll somnade han gott i bilen och ligger nu och vilar middag i förrådet. Envisare ettåring får man leta efter. (märks att han är min son)
På tal om snö så kommer här lite snöiga kort

   Det går vilt till när "de gamla" får uppleva snön

ikväll har vi inga planer men jag hoppas att en liten ängel eller två dyker upp i eftermiddag och tar en fika med oss.

Vi har förresten skaffat städhjälp. Som barnfamilj kan man behöva lite hjälp ibland



Hör av er om ni vill ha numret till honom. Han är mycket duktig!! Har hört att han även putsar fönster...

Ha en skön fredag

ett år äldre

idag har det varit kalas i huset. Släkten har varit och firat mig. Som sagt så blev man ett år äldre bara sådär. Anders och Freja kom med nyponsoppa, ljus och lotter på sängen. Wilmer sov som en stock så honom fick vi skaka liv i så han också kunde vara med och fira lite innan freja skulle till dagis. Sen smet jag minsann iväg på lite ansiktsbehandling. Ingen dålig start på dagen va!!! Vid fem kom alla gäster och vi bjöd på en massa mat. Jag fick pengar som jag tänker köpa mig kläder för. Och ett prk på kicks, så det blir en ny parfym i vår också. Sen får jag inte glömma alla fina blommor. tulpaner i mängder som piffar till det här hemma. Så TACK alla nära och kära som var här och firade med mig idag. Det betyder mest!

 

RSS 2.0