jag längtar redan...

Idag har jag blivit riktigt bortskämd. Började med frukost ute på altanen och present. Jag kan säga att jag grät när jag öppnade den. Den 19:e juli åker jag på spa i Ystad tillsammans med Malin. Massage, bubbelpool, god mat och bara slappna av och njuta. Gud vad jag längtar redan. Tack mina godingar för världens bästa present. Därefter fick jag en timme för mig själv som jag spenderade i solen. Sen var det dax för middag hemma hos mamma och Tommy. Även farmor, farfar, Tommy och Berit var bjudna. Det blev grillspett och potatisgratäng som smakade mycket gott i sommarsolen. Sen åt vi världens enklaste och godaste efterrätt. Jordgubbar, kiwi och banan som vi hällde riven, vit choklad över och lade på grillen i små folieknyten tills chokladen smält. Supergott. Tänk att solen lyst på alla oss mammor idag.

  

    

Till Emma och Danne: Hoppas ni hade en härlig semester. Skoj att ni har tittat in på bloggen. Hör gärna av er då och då och berätta hur ni har det. Hoppas vi ses i sommar. Kram

Till Pappa: Kör nu försiktigt på alla kringelkrokvägar. Ska bli skoj att se alla bilder du tagit. Kram


MORS DAG

Grattis alla fantastiska mammor på er dag. Hoppas dagen blir fin och att ni blir riktigt bortskämda. Själv är jag väldigt nyfiken på vad mina kära hittat på. Det har smusslats en del.

Fem saker du inte visste om Mors dag:
* 46 länder firar Mors dag
* Mothers Day song är en låt skriven av Tom Gardner
* Norge firar Mors dag andra söndagen i februari
* Ordet mamma inleds med bokstaven m i nästan samtliga världsspråk
* Leontina Albina från Chile blir rejält uppvaktad på Mors dag eftersom hon har fött 64 barn

En mor finns med från början
som källan till ditt liv
med kärleksfulla blickar
hon följer varje kliv

sen livets första måltid
har hon låtit dig att smaka
hon ger dig av sin omsorg
utan krav att få tillbaka.

hon tas så lätt förgiven
som lindring av besvär
och sällan blir hon tackad
och sedd för den hon är.

i livets alla skeden
förblir hon dock densamma
din alldeles unika
älskade och egna mamma

                    


experthjälp

Igår kväll dök två frivilliga upp för att hjälpa oss med trädgården. Svärmor Helena och hennes granne Berit. Dom har bott grannar sen typ medeltiden och Anders har sedan liten bebis ställt till med bus för Berit och Tommy. Men Berit som har mycket stort tålamod har aldrig blivit arg på honom trots alla dessa rackartyg. Förutom en gång har jag hört. Det var visst när han släckte ner hela deras ljusslinga i trädgården. Där gick gränsen! För övrigt bakar Berit väldigt goda bullar och vi brukar passa på att smita in och ta en kopp kaffe och bulle. Dom var iallafall mycket effektiva igår när dom satte fart. På tre timmar rensade dom hela trädgården. Och gud vad tacksamma vi är. Detta sparade oss en hel dags arbete. Och förmodligen hade vi ändå inte gjort det så fint som dom gjorde. Ni är bäst!

 Berit + Helena  = experterna

När Freja var på dagis gick jag och Wilmer på Center syd för att leta efter present till mors dag. Utan resultat... Så mamma när du läser detta. Önskelista är ett önskemål om du inte vill ha lotter. Det är betydligt smidigare just nu att shoppa med Wilmer än med Freja. Så länge han får mat när han vill så gillar han att hänga med, i vagnen eller bärselen. Fiffig sak den där bärselen har jag just upptäck! Om Freja är med så ska hon ju gärna gå själv. Och hoppsan så var hon försvunnen. Inte en drömsituation för en förälder. Hjärtat hinner slå många dubbelslag innan man hittar henne. Sedan var vi på vernisage på dagis. Där visade Freja upp sina konstverk som hon skapat med kulmålning och filmjölksfärg. Sen hade dom klistrat gröna saker och gissa om min tjej hade valt en snygg kille i grön tröja att klistra upp. Natten har varit underbar. Wilmer sov mellan åtta på kvällen till halv sex. Tänk att man är så utvilad att man studsar upp av glädje klockan halv sex.

 Wilmer i sin bästa kostym

inte hemligt längre..

...för nu jag vad det är för hemliga plagg jag beställt från meandi-partyt. Jag blev hur nöjd som helst. Dom cerisa byxorna har Freja redan fast i mindre storlek. Så det var helt min smak.
 body till Wilmer    byxor till Freja

Inatt fick sov Wilmer från åtta på kvällen till halv åtta på morgonen. Vilken lyx. Jag har varit jättepigg idag. Som belöning fick Wilmer två sprutor. Man känner sig så ond när ens lilla bebis får så ont av sticket. Nu har han fått lite feber, men får hoppas att febern sjunker med alvedon. I eftermiddags var vi hos mamma och Tommy och åt middag. Freja passade på att bada hemma hos dom eftersom dom har badkar. Hon börjar växa ifrån baljan som hon fick när hon föddes.  En snabb fika med Malin och Alice hann vi också med innan det var dax att hämta tjejerna på dagis.

  

  syskonkärlek! Det bästa som finns♥


sammanfattning

I fredags sparade vi inga pengar. Jag lyckades att lura iväg familjen på en ullaredstur. Allt började i kaos när vi kom fram och då upptäckte att vi glömt påsen med all mat och nappflaskor i där hemma. Men när chocken väl lagt sig så löste vi problemet. Vi var ju på ullared. Där finns ju allt. I övrigt flöt dagen på utan anmärkning och nöjda över våra fynd och några tusen kronor fattigare begav vi oss hem. Hela familjen sov gott hela natten kan jag säga. I lördags var det städning som gällde. Lagom roligt!!! Nog om det. Sen kom norrköpingsborna och mamma och Tommy hit. Väldigt mysigt att ha Emma och Danne på besök, tyvärr blir det allt för sällan. Vi åt, snackade och busade hela kvällen. Kl tio var Freja så trött att hon själv gick in och lade sig i sängen och somnade. I söndags vaknade jag av att telefonen pep. Sms från Patrik som undrade om vi skulle med till hembygdsparken i Ängelholm. Vi fick en timme på oss att bli klara. Vi fixade det nästan! Tyvärr var inte vädret på vår sida. Vi hann med en fika och några karusellturer men beslöt oss för att sticka till busfabriken istället. Lyckat drag! Anders och Freja sprang så att svetten rann. Idag har vi varit på lekplatsen en sväng med tjejerna Durén. Sen blev det lunch hemma i vårt uterum och bus i trädgården. kl halv fem var det dags för klippning men vi åkte in en stund tidigare för att gå en sväng längs havet. Det är så skönt i detta härliga väder. Nu är Anders och Freja så fina så fina. Kvällsmaten fixade svärföräldrarna till oss. Grillat är gott! Idag upptäckte vi att Wilmer kan sitta en stund utan stöd. Söta killen är så duktig

.
   

fint besök

Igår morse fick vi ett ryck och började rensa garderober och lådor. Vinterskor och overaller har vi ingen nytta av längre och vi gjorde istället plats för alla härliga sommarkläder. Så nu ligger alla kläder på bord och golv i storarummet. Får nog ta tag i det idag och slänga upp det på vinden. På eftermiddagen blev det grillning hos mamma och Tommy. Emma (Tommys dotter) och Danne är på besök från Norrköping. Senast vi sågs var när Freja döptes, så det var så skoj att träffas. Idag händer nog inget speciellt. Jag blev lite sugen på att åka till ullared sådär hux flux. Men Anders gillade inte idén. Därmed sparade han en massa pengar till oss.

 bygger ställning till målaren

 söta Emma
 paraplyet och Freja

Vad tycks?

Vi har haft en finfin helg. I Lördags var vi bjudna till Anders arbetskamrat på middag. Och vi fick minsann laga maten själv. Ja, nu är det inte så konstigt som det låter. Jag hade aldrig hört talas om det förut, men vi stekte maten på en raclette. Mycket spännande grej och vi blev väldigt sugna på att köpa en vi med. Fungerar lite som en fondue. Sen blev det självklart melodifestivalen. Tack John och Emelie för en trevlig kväll. På söndagen hände typ inget spännande. Lite trötta efter en sen lördagsnatt. Wilmer har sovit så bra i några nätter och jag känner mig mycket piggare. Hoppas det är en trend som håller i sig. Vilket underbart väder det har varit idag. Vi har varit ute och njutit hela dagen. Blev en sväng till Lill-Olas och lekplatsen där. Vattnet var spegelblankt och solen stekte. När vi kom hem blåste jag upp Frejas pool och hon tyckte det var underbart att ta årets första dopp. Just nu är jag hemkommen från mitt andra meandi party i år. Köpte två hemliga plagg denna gången. Spännande att se vad man får. Vi hörs!

 

  

Vad tycks om min "nya" blogg. Patrik har hjälpt mig. Hade aldrig klurat ut själv hur man skulle göra. Är mycket nöjd,skoj att ha den lite mer personlig. Ska bara finslipa lite i hans dator som har alla braiga program. Kära vänner har man.

packade?

Igår hade Anders semester. Vi kände för att lämna stora "staden" Häljarp och bege oss norrut. Vi som har blivit så bra på att packa med oss fika, mellanmål. lunch mm struntade i allt och bestämde oss för att äta middag på restaurang. Hamnade i Höganäs (av någon märklig anledning) nere vid vattnet på en mysig restaurang. Gud så skönt att bara slå sig ner och inte behöva tänka på någonting. Fin utsikt över hamnen och god mat. Hela familjen njöt. Mätta och belåtna  åker vi vidare till Ängelholm för att besöka hembygdsparken. Vi blev så positivt överraskade och kommer absolut åka dit fler gånger. Massor med fina djur att titta på och en jättestor lekplats. Självklart en glasskiosk också med tusen sorters glass. Freja sprang som en virvelvind så vi hade nästan svårt att hänga med henne. Hästen och lekplatsen var favoriterna. 

 foto: Anders Davidsson

     

På kvällen kom Minna, Daniel, Emmie och Elias på besök. Skoj att träffas. Senast vi sågs kröp Elias och nu var han stora tuffa killen. Nu har vi frysen full med kakor. Så om någon känner för att fika är det bara att knacka på dörren.

trött på att vara trött

Wilmer har kommit in i en riktigt dålig sovperiod. Klockan 02.00 varje natt vaknar han för att äta. Vid kvart i tre somnar vi om igen för att vakna någon gång mellan fem och sex. Mamma som behöver sin sömn för att stå ut är nu sååååå trött. Måste säga att det känns ganska hopplöst just nu. Jag önskar att han bara en dag råkar sova över det där hemska två passet och sussar gott till kl sex. Men, men man känner att man lever iallafall. Wilmer har klart andra starka sidor.

 Passa på att sova när bebis sover

Vi har förresten öppnat alla Wilmers doppresenter. Jättefina saker fick han.....

 presentbordet
 kalorisnål tårta från farmor och farfar

Idag känner jag att jag måste ta en sväng med dammsugaren. Mina ovänner dammråttorna har flyttat in och inte ens hjälper dom till med matlagning. sen blir det utv.samtal på Frejas dagis. Spännande att höra vad hon helst hittar på där.


Wilmer Edvin Davidsson

Idag har Wilmer varit hos prästen och tvättat håret.  kl 13.00 ringde klockorna i saxtorps kyrka. Hela släkten var samlad och alla var så fina. Wilmer skötte sig galant och var sötaste killen i långklänning och rosett. Farbror Peter och faster Linda hade tränat musklerna för att orka hålla Wilmer. Men efter typ tio minuter viskade Peter "jag har kramp" Men det hade Wimer inget emot. Han gillar när det skakar och rör på sig. Freja tröttnade ganska snabbt på att stå och hålla mamma och pappa i handen. Så hon började utforska kyrkan istället. När jag lite smått nervöst sprungit och hämtat tillbaka henne sa prästen att hon gärna fick springa dit hon ville. Phuuu! Skönt att ha inte var så känslig. Ett kors mer eller mindre... Dopet avslutades av lite Jan med trumpet och Idas sommarvisa. Mycket vackert. Tack Jan för detta fina avslut.

   

Efteråt samlades alla hemma hos oss för att äta lite kaka. Vilken tur vi hade med vädret förresten. Alla samlades i trädgården och vi fick möblera om en aning. Blev lite för varmt i uterummet. Jag slängde ut lite filtar på gräsmattan där några slog sig ner. Det var faktist en riktigt fin dag och det var skoj att träffa hela släkten. Tack alla för idag.

 


valborg

Måste bara inleda med att skriva om Wilmers natt. Kl halv elva fick han sista målet. Nu är kl kvart över sju och han sover fortfarande. Vilken lyxnatt! Det tackar vi för....

I torsdags (valborg) var det dax för Wilmer att träffa läkaren igen. Denna gången för att titta på hans extremt torra hud och så skulle vi prata om hur vi ska göra med hans mat. Han är ju fyra månader och det är nu man kan börja att ge honom lite smakportioner. Läkaren kom fram till att han har en väldigt känslig mage som måste ta förändringar i små steg. Därför ska vi vänta lite med smakportioner och istället satsa på att ge honom ersättning med mjölk i. Så nu ger vi honom hälften mjöklfri och hälfter nan. Får se vad hans mage tycker om detta?
På eftermiddagen kom Malin och gänget. Vi hade lite olika förslag om hur vi skulle fira valborg. Det slutade med att vi köpte färdig smörgåstårta och lite goda ostar. Så gott att slippa ställa sig vid spisen och istället bara njuta av sällskapet. Patrik hjälpte mig lite med bloggen (jag satt vid sidan och försökte förklara hur jag ville ha det. Patrik slet sitt hår) Men nu har vi lite planer om hur den ska se ut.
Igår var det bara jag och katten hemma på förmiddagen. Och vad passade jag på att göra då? Jo,säkert vad nittio procent av alla andra mammor skulle gjort om dom hade lite tid över. STÄDA!!! Anders hjälpte mormor och Tommy med  deras nya kök. Alla som nu undrar... Men dom skulle ju åka till Bakken??? När vi vaknade kände vi inte alls för att göra någonting. Så vi struntade i det helt enkelt. Sparar det till en annan gång. På kvällen kom mormor och Tommy förbi och åt lite grillat. Vi tyckte synd om dom som äter pizza och färdigmat varje dag nu när dom renoverar. Och dom åt med god aptit.

Lägger ut lite bilder på blomman som Freja har planterat på dagis. Mamma är så stolt som bara en mamma kan vara. Vi vårdar den ömt här hemma och det känns i hjärtat varje gång jag tittar på den. Tänk att vår lilla skatt har planterat den.

 

RSS 2.0