snövit har flyttat in

Idag var dagen D. Dagen då Frejas nappar byttes ut mot en vacker snövit barbiedocka. I tredje leksaksaffären hittade hon äntligen något som hon absolut skulle köpa för sina nappar. Denna tar vi mamma, sa hon. Snövit verkar vara en favorit och trots att det stod en fin barbiebil precis intill så glittrade det i hennes ögon när hon fick syn på denna underbara skapelse. Allt har gått så himla smärtfritt så man börjar undra när bakslaget kommer. OM det kommer. Nu kan vi inte backa!

Det hade gått så bra när Wilmer sov hos mormor och Tommy inatt. Men nu är det skönt att ha honom hemma igen.

Ikväll har jag och Malin promenarat. Faktist skönt att ta en kvällsrunda och framförallt bra för min kropp. Den skriker efter motion.

lördag

jaha! vad har hänt idag då?

- Wilmer sover borta för första gången
- Jag och Freja har varit och klippt oss
- Freja har inte frågat om sin napp på hela dagen
- Jag har frusit typ heeela dagen
- Vi har köpt ny bil

redan klockan nio i morse var jag, Freja och Wilmer klara för att bege oss hemifrån. Så först stack vi över till mamma och Tommy. Wilmer sover ju som sagt över där och har varit hos dom hela dagen. Jag och Freja har varit helt själva. Ja, inte helt själva! Vi har ju umgåtts med Malin och Elina och haft det jättemysigt. Vi träffades vid stationen vid tio för att åka till Lund. Min kusin jobbar som frisör där och henne har vi besökt. Vi klippte oss alla fyra så det tog ju en liten stund. Tjejerna var så duktiga hela tiden och pysslade och grejade under tiden som jag och Malin blev klippta. När vi var klara blev det lite lunch och sen såklart en låång runda i leksaksaffären.

Igår bestämde Freja att hon är en stor tjej. Och stora tjejer har ju inte napp. nej, dom skulle hon lämna till tomten. Men nu dröjer det ju ett tag tills han dyker upp nästa gång så istället bestämde vi att hon ska gå och köpa sig något riktigt fint i leksaksaffären. Betalmedel=tre nappar. Vet att hon har spanat in en barbiebil. Och jag är så himla imponerad. Hon har inte frågat om napp en enda gång sedan vi slog in dom i ett paket. Idag när vi kom hem sa jag
- titta vilket fint paket där ligger. Undrar vad där är i det?
- Det är mina nappar. Svarade hon
- Skulle du vilja ha dom nu då Freja?
- Nej, vill inte ha dom i min mun. jag är stor flicka nu.
Och inte ett knyst har hon sagt om nappen vid läggdags. 
Hoppas, hoppas att vi grejar detta nu.

Sov gott!
 


busunge

Jag säger bara Wilmer. Han hittar på hyss jämt. Hänger i gardiner, åker skateboard i sin gåvagn, klättrar på stolar, rullar på bollar. ja, listan kan göras lång. Här kommer iallafall några bilder så kanske ni förstår.

 Här hittade jag honom idag

 varför inte lägga makaronen i håret..


fullt ös

Idag har det varit full rulle på granitvägen 3. Jag gillar när det händer saker så det har bara varit trevligt.
I morse var det väldigt trögt att ta sig ur sängen. men när jag väl dragit på det in i det sista så kom jag ju upp. Vid halv nio (ja, fem över halv) var jag och Freja framme vid dagis. Inte alls skönt att promenera. Wilmer stannade hemma med Petra och Alice som tittade förbi redan vid halv nio. Sen blev det frukost och en massa snack. Efter middag kom Emma som skulle vara hos oss några timmar. Medans Wilmer sov så passade hon och jag på att rita och läsa saga innan det var dax att hämta Freja på dagis. Inget vackert väder... Sen lekte dom fram till klockan halv sex. Nu ikväll har vi bara ätit och och sen stupade Wilmer i säng. Freja var inte långt efter. 


 Freja och Elina fikar

 En trött Wilmer

detta har hänt...

I fredags var Malin och Elina här på besök. Freja var såååå glad över att se sin polare igen. Dom ses ju alltid annars på dagis, så nu var det alltså längesen. Man märkte att dom hade mycket att ta igen och vi såg knappt röken av dom. Det är härligt när dom leker så fint. Jag och Malin hade också massor att snacka om under tiden. Wilmer visste inte var han skulle ta vägen. Det var ju inte alls spännande att umgås med oss "gamla" mammor. Men när han försökte sig in i storasysters rum så åkte han ut så det visslade om det. Stackars lillkillen.

I lördags släpade jag med mig min kära mamma till center syd för att handla lite mat. Men innan maxi var vi klart tvungna att ta en titt inne på jobb. Har kommit  mycket fina vårkläder och både jag och mamma gick därifrån med varsin stor påse. I min fanns där bl.a en ny vårjacka. Fick den av mamma som lite tidig födelsedagspresent. Det var ju även Frejas namnsdag och mormor, Tommy och morfar kom förbi för att säga grattis. Vi bjöd minsann på trerätters så dom var mätta och belåtna när dom gick härifrån. 

I söndags åkte familjen till ullared. Där var inte alls mycket folk, så man kunde gå i lugn och ro utan att oroa sig för att få hälsenorna avslitna. Vi fyndade massor och känner oss nöjda med turen.

Idag har vi varit på busfabriken. Elefanten var också där och freja var lagom nöjd med det. Utklädda varelser är det värsta som finns enligt henne. Ja, ja hon höll sig undan när han var ute och dansade. När han hade paus passade hon på att cykla eller rida på hästen. Ja, det var typ det hon gjorde i två timmar. Huvudsaken var att hon hade roligt. Wilmer tyckte också det var skoj att springa där. Alla målningar på väggarna imponerade på honom. Även bollhavet var mycket trevligt. pappa tog med honom upp i högsta rutschkanan och när dom kom ner pekade han upp på rustchkanan, skrek daaa och sprang mot trappan för att ta sig upp igen. Tror nog att han gillade det. 

 


visst är man töntig!

Det är så skoj det här med mammor som oroar sig för sina barn. Vi mammor har ju också våra svaga sidor. ja, om man nu ska kalla det svaga sidor? Det är ju bara något som ligger och gror i kroppen tills den dagen man blir gravid. Då väcks alla dessa känslor upp till liv. Själv har jag framförallt två svaga punkter.....
Den första är att jag är så hiskeligt orolig för att mina barn ska sluta att andas i sömnen. Jag kan nog titta till dom sådär fyra-fem gången innan jag själv ska gå och lägga mig. Är jag uppe på natten så måste jag gå runt och lyssna så att dom andas fint. Om inte Wilmer vaknar "i tid" på morgonen så måste jag bara kolla läget innan jag själv kan somna om. Jag måste erkänna att jag har släppt taget lite om Freja nu när hon börjar bli så stor, men jag har fortfarande full koll på den lille rackaren. Likadant när det är middagsvila. Om han inte vaknar som han brukar så är jag där stup i kvarten och kollar. Mycket jobbigt blir det om han ligger i uterummet (i sin vagn såklart) precis bredvid dörren. Han vaknar så himla lätt så om jag skulle öppna där så är det kört. Då står det mellan att ta chansen att väcka honom och då se så att han andas eller att gå där inne och oroa mig tills han rör ett finger eller något.
det andra är att någon skulle kidnappa dom. Ja, skratta ni! men det bjuder jag på isåfall... När Freja skulle börja på dagis så fick vi ju reda på att dom sov middag ute vilket jag tycker är super. Det har alltid våra barn gjort. men på dagis har jag ju ingen kontroll längre. Ni kan tänka er hur mina tankar gick då. Ja, detta är bara ett av tusen skräckexempel som jag har byggt upp i min fantasi. jag blir bättre, det måste jag erkänna. Och det hela handlar ju såklart bara att jag älskar mina barn så förskräckligt mycket.
När dom sedan blir tonåringar är det dax för pappa att börja oroa sig. Då kan han ta över medans jag ligger lugnt i soffan och kollar på film.

Nu ska jag bara titta in hos barnen sen blir det soffan ;-)

nya tapeter

Här kommer bilder på tapeter som vi lånat hem idag. Vad tycks?

 

Anders jobbar och jobbar och jobbar. Dessa fyra dagar som han jobbar känns som veckor. Sen när han då väl är ledig i fyra dagar så rusar bara tiden iväg. Febern håller i sig på Wilmer. Dock har den gått från 39 grader till 38. en förbättring och det gillar vi. Wilmer och jag sov till klockan nio idag och Freja kom uppkravlandes vid tio. Så förmiddagen bara sprang iväg. Annars har vi bara lekt och pysslat här fram till tre. Sen hämtade vi upp mormor vid tåget i Landskrona. Där passade vi på att kolla tapeter på Flugger. Sen stannade vi hos mormor ända till kl sju. farmor kom också förbi och tog en kopp kaffe med oss. Har varit mycket trevligt med sällskap hela eftermiddagen.

   



feber och förkylning

Vi har haft en sådär bra natt. Freja var ute och vandrade vid halv ett tiden och jag fick tag på henne ute i storarumnmet. Då var hon lite ledsen stackaren. Sedan dess har hon sovit hos oss. I vanliga fall brukar inte det vara några problem, men inatt har hon varit så orolig. Febern som spökar. Wilmer sov gott iallafall men vaknade vid halv nio med feber. Allt detta beror på influensasprutan som dom tog igår. Idag får vi stanna hemma och bara ta det lugnt.

Igår var vi och lånade hem två tapeter som vi tyckte var snygga till köket. Ska sätta upp tapet på två av väggarna. Båda känns bra men vi ska titta vidare lite till innan vi bestämmer oss. Här kommer bilder på dom vi lånade hem. Vad tycker ni?

   

Nu ska jag och Freja leka med barbie. Tjohooooo!

rosa tulpaner

Igår var Freja och anders och köpte årets första tulpaner. Rosa hade Freja valt och det är faktist min favoritfärg också. Undrar om det kan vara så att mamma smittar av sig lite på barn???

 

Vi har blivit bjudna på bröllop. Anders kusin Mikael ska gifta sig på självaste midsommarafton. Klart vi ska dit! Funderar bara på om vi ska ta med barnen eller ej? Visst kan det vara skoj för dom om det nu är så att där finns fler barn i deras ålder. Å andra sidan är det ganska skönt att bara sitta och njuta av föreställningen. Mamma och Tommy har lovat att fixa med Freja och Wilmer isåfall. Kanske man blir inspirerad av att gå på bröllop och det är ju faktist min och Anders tur snart att slå till. Sen pratar vi inte mer om det.....

 dags för kvällsbad  Frejas tur  




GRATTIS

Shit vad det är många som fyller år nu i dagarna. Igår lyckades jag glömma att skriva några rader till Emma som fyllde år. Så om du läser dettta.... GRATTIS!
Det är födelsedagar den 10:e 12:e 15:e 16:e 19:e januari. Så det gäller att vara på helspänn.

Nu är Anders och Freja och hjälper morfar ett slag. Wilmer sover och jag syr upp ett par byxor. Ja, ja jag ska gå och sy upp ett par byxor.

Trots feber som låg på ca 37,8 så for vi iväg till malmö igår. Märkligt nog så märktes det nästan inte att Freja hade någon feber. Dom är otroliga dom små liven. Själv hade man inte tagit sig ur sängen. Det var verkligen trevligt att titta på showen. Freja var nog mest imponerad över långben som åkte och trillade och av kapten krok som blev uppäten av en stoooor krokodil. Sen fick hon ju köpa godis innan vi åkte dit, så två klubbor gick det åt under hela föreställningen. Hon var jätteduktig hela tiden och satt fint och tittade och klappade när varje saga var slut. Vi hade en mysig eftermiddag.

Nej, nu ska jag damma av symaskinen.


jag håller tummarna

Har just nattat Freja och tyckte hon kändes lite varm. Och visst hade hon feber. Inte så mycket med 37,9. Passar inte alls med feber nu. Imorgon ska ju hon, jag och Anders gå och titta på disney on ice. Vi har tjatat, pratat och längtat sedan julafton. Skrot också! Nu håller jag alla tummar och hoppas att det inte blir sämre tills imorgon.

Jag måste passa på att gratulera Malin som fyller år idag. Hoppas du har en fin dag. Kramar från oss.

Tror att vi har bestämt oss nu ang föräldrarledigheten. Det blir att jag stannar hemma tills augusti. Känns mycket bättre att skola in Wilmer då. Ska ta och ringa dom här kära damerna som sitter och planerar dagisplatser och säga att vi flyttar fram inskolningen några månader. Vi har inte fått reda på vart han kommer hamna trots att vi först sökt plats till mars.

Idag har vi köpt lite färgglada ramar till Frejas rum som jag tänkte sätta in foto och teckningar i. Hon målar ju så fina streckgubbar nu och jag tycker det är så roligt att visa dom istället för att bara lägga dom i en låda.

Gud vad Wilmer har blivit stor! Han förstår så mycket nu... Han dukar bordet, dansar och snurrar, klättrar upp och ner från sängar och soffor. Det går i rasande fart.

  Bus, bus och bus

 nybadad

 man måste kissa innan man lägger sig

  jag och Petra tog en skön promenad i det fina vädret..

gottesugen!

Just nu är jag så sugen på en bit choklad. Hela dagen har jag haft en chokladbit på näthinnan. Tänk en god centerbit som är sådär lagom krämig inuti. Jag vet att där ligger en stackars paradisask i vår godislåda och känner sig lite bortglömd såhär efter jul. Tror att jag ska försöka kämpa emot och bara titta lite argt på den när jag går förbi.
Idag har vi haft en väldigt bra dag. Måste ju berömma Wilmer också när han har varit på strålande humör. Jag gick upp tidigt idag för att hinna duscha innan det var dax att väcka barnen. Freja har varit på dagis idag för första gången efter jullovet. Hon tyckte det var mycket trevligt att gå dit. Under tiden åkte jag och Wilmer ut till vallåkra för att besöka Petra och Alice. Det var mysigt att ses. När jag hämtat Freja åkte vi till gammelmorfar Franz och Margot som fyller år idag. Ikväll har vi bara lagat mat och fixat inför natten. Det tar på krafterna att vara själv hela dagarna med två små knattar. Anders jobbar ju så långa dagar nu på sitt nya jobb. Åker till jobb kl 6 och är hemma åtta på kvällen. Jobbar fyra dagar och är ledig fyra dagar. Har varit lite dålig på att ta bilder i dagarna. men nu har Anders berättat var han har gömt kameran. Imorgon ska jag ta foto.

ABBA the show

Anders och jag har just kommit hem från Malmö. Har varit på malmö arena och tittat på ABBA the show. OJ OJ OJ! Vi är jättenöjda med att vi köpte de där biljetterna. Hela showen var super. Tjejerna som sjöng var så skrämmande lika Agnehta och Anni-Frid och lät dessutom exakt likadant. Dom sjöng alla "kända" låtar så det var ingen man saknade. När dom sjöng I have a dream och tillägnade den till alla barn på vår jord var nog höjdpunkten på kvällen. Speciellt när det kom in en hel barnkör. Nu sitter Anders och lyssnar på alla våra abbaskivor och drömmer sig tillbaka.
Mamma och Tommy var här och passade barnen. Allt gick jättebra och dom sov gott när vi kom hem.
Vi har också packat ner alla stjärnor och ljusstakar, så nu är julen uppe på vinden igen. Känns bra och ska nog fira det med att köpa en bukett tulpaner.
Igår kväll var vi hemma hos Jessica och Markus och åt och snackade. Freja älskar verkligen att leka med deras tjejer som är fyra och sex år. Dom har ju så fint smink och fina leksaker. Sen passar dom ju upp henne så hon känner sig som en liten prinsessa. Dom var jätteduktiga igår. Vi vuxna hade också trevligt och avslutade kvällen med att spela spel. Det är inte så ofta man gör det nuförtiden. Imorgon är jag och barnen själv hemma och Anders ska börja jobba igen. Vi hörs!


toalettbesök

Veckan närmar sig sitt slut och jag inser att vi verkligen inte gjort någonting. Tänker att man kanske borde gjort det, men va fasen. Det är faktist ganska skönt att bara sova till åtta-halv nio (som vi har blivit bortskämda med) sedan glida runt i morgonrock i någon timme, mysa lite med barnen, äta frukost tillsammmans hela familjen, ut och gå en sväng för att det är skönt, mat och lek på kvällen och sen slänger jag och Anders oss i soffan så fort barnen har somnat. Har hunnit med några filmer i veckan faktist. Tyvärr har Wilmer varit på riktigt dåligt humör i några dagar och det börjar blir himla tjatigt nu. Men alla har vi ju dåliga dagar och han får ju dras med mig om jag är lite tjurig en dag.

Från det ena till det andra. Alla som är intresserade av Frejas potträning så har jag nyheter att avslöja. Idag gjorde hon nr två på toaletten. Så hon gör stora framsteg och är jätteduktig. Idag när vi var i leksaksaffären kom hon ju plötsligt på att hon var kissnödig. Och då menar jag kissnödig NU. Hon har aldrig sprungit ut ur en affär så snabbt som då. Men hon hann till toaletten och fixade det fint. Vi var också inne på polarn och reafyndade. köpte tre tröjor till Wilmer som han kommer bli finfin i.

Ikväll har vi firat gammelmorfar Franz och Margot. Först blev det restaurang och sedan körde vi hem till dom och drack kaffe.
Nu är det tack och godnatt

 söta killen ute på promenad

 klättrar högt för att få tag på nappen

 Freja ett år

skrotdag

idag har vi haft en riktig skrotdag. Wilmer vaknade på fel sida och har bara sprungit och gnällt. Ja, alla som känner honom vet vilket humör han kan visa. Det gör liksom alla andra och på dåligt humör. Underbara lilla kille, jag ber att du vaknar som en solstråle imorgon. För det andra så får vi nog plocka lite pengar från hans sparbössa så vi kan slipa parketten här hemma. Han tycker att det är så trevligt att kunna gå själv nu. Tror att han har tagit miljoner varv runt i huset nu = parkett uppsliten. (Alla som känner mig förstår att jag skämtar ang pengar från hans sparbössa.)

Petra med familj var förbi en sväng och hälsade på. Trevligt att ses. Vi fick bjuda på en kopp kaffe - inget annat. Jag säger bara diet. Vi har också börjat tänka lite på kommande sommar och vikt. Alltid lite ångest. Idag står det bara lättprodukter i kylskåpet. En bra början! 

Ikväll var vi ute en sväng och åkte pulka. Skönt att springa av sig lite och att få frisk luft. Sen byggde jag och Freja snölykta utanför huset. 
Nej, nu har jag varit bitter så det räcker. Imorgon kommer jag tillbaka med nya glada krafter.
Kram 

ut åkte den..

ja, granen alltså. Det blev en grön gång efter Anders och granen när dom dansade ut ur huset. Så skönt det känns att städa ut julen. Nu blir det limegrönt, lila och rosa som gäller i vår. Tänkte köpa lila gardiner till storarummet. Har mina små planer. Har just sett bygglov och blir så himla avundsjuk på alla duktika inredare som har det där lilla extra. Jag hade önskat att jag också hade den egenskapen.

Idag har det varit lugnt. Förmiddagen gick åt till att fixa till sig och barnen, äta frukost och lunch. Anders har varit och hjälpt Patrik att fixa lite hemma hos dom och kom hem lagom tills vi var klara. Sen var vi ju tvugna att ta en tur ut i snön. Jättehärligt väder! Ikväll har vi ätit något så fint som spagetti och köttfärssås sen blev det bad för Freja och Wilmer. Kl åtta somnade dom båda två. Nu ska jag och Anders in och titta på film i sovrummet....
Natti natti!

  

2010



Då var vi inne på år 2010. Alltid spännande vad ett nytt år har att erbjuda. Det sägs att året blir som man hade det på självaste nyårsafton. Isåfall blir vårt år fullt att trevliga vänner, mycket god mat, föööör mycket godis, sena nätter, ganska lugnt, champagne till alla gäster som kommer och hälsar på, glitter, full av överraskande nyheter och jag kommer förlora i allt jag tävlar i.

Ja, som jag har skrivit i alla mina senaste inlägg så var det ett tag sedan...
Men nu har jag gått på föräldrarledighet igen och kommer förhoppningsvis ha lite mer tid över. Det tar på krafterna att vara familjeförsörjare.

Vad har då hänt sedan sist? Ahhhh, jag kommer inte ihåg. Lever liksom i nuet som är fullt tillräckligt. Som sagt, jag är föräldrarledig, Anders ska börja på nytt jobb, Wilmer har börjat gå, tomten har varit här, granen barrar och ska ut imorgon mm.

Kramar från oss och vi önskar att alla får ett underbart 2010
  Wilmer fyller ett år!

 tyvärr så tog vi inga bilder på julafton. Litar på att släkten var lite flitigare så man kan få några kort.

    Gott nytt år

RSS 2.0