helsingborgsfestival

Idag har det varit helsingborgsfestivalen för hela slanten. Först en sväng med mormor och Tommy och sen tog vi även en tur dit när Anders kom hem. Jag tyckte att allt var så rörigt i år. Lite marknadsstånd här och några där. Det kändes så utspritt. Men lite pengar gick där åt trots allt i hopp om att vinna lite choklad. Tur egentligen att man aldrig har tur. Wilmer har varit så gnällig hela veckan och låtit typ ahhhhhh-mamama-ahhhhh-mamama så fort man inte har burit på honom. Tur man får sova på nätterna nu och att man nyss har varit på spa, så man har energi nog under dagen. Men idag har han varit på mycket bättre humör. Det tycker vi om.  Som ni kanske förstod så har han lärt sig att säga mamma. Det gillar vi också. Mamma är stolt! Vi har just börjat inse att Freja har kommit in i "värsta" trotsen. Ibland blir hon ett litet monster som vi gärna hade skickat till månen. Om någon vet något bra "sluta trotsa dina föräldrar träningsläger" så hör gärna av er.

  dansar på torget
 

"nya" Terese

Måste ju skriva lite om min sparesa. Det var två underbara dagar som var väl värda att vänta så länge på. Vi har bubblat, snackat, simmat, pratat, badat bastu, druckit vin, snackat, ätit i lugn och ro och mycket mycket mer. Gud vad vi hann med mycket på två dagar och ändå har det varit så avslappnande. Jag hade även bokat en helkroppsmassage som gjorde susen för en öm rygg. Men fy för säger jag bara när hon masserade rumpan på mig. Inte trodde jag att där fanns så mycket muskler. Jag menar, dom syns ju iallafall inte. Det gör jag inte om. Jag är fortfarande öm. Annars härligt att bara lulla runt i morgonrock och tofflor och göra precis vad man känner för precis när man vill. Nu har jag samlat krafter som räcker ända fram till nästa resa som så smått har börjat planeras.

   
  
  

Tack Malin för två toppendagar!! 
 
Idag fyller Wilmer sju månader. Puss och Kram ♥


Man ska ha husvagn

då är semestern redan klar. Man ska ha husvagn, det har jag hört att alla har! Man ska ha husvagn och stuva in familjen i. Man ska ha husvagn för då blir man friiiii.

 Vår lya de senaste dagarna.

Jajemän! De senaste dagarna har min kära lärt mig hur det är att leva campingliv. Ja, skratta ni. Men det är minsann en konst att få ihop det. Snacka bara om att få upp förtältet. Tur att Anders är tekniker och att det finns andra campare till hands. Rutinerade campare alltså! I torsdags "landade" vi på Ripa flygfält i Kristianstad där det var dax för årets flygmeeting. Fint väder men tyvärr lite blåsigt så Anders fick ingen chans att flyga. Istället blev det samling framför brasan på kvällen med korvgrillning och snack. Freja som nu har slutat att sova middag höll sig vaken till halv elva.
Lördagen däremot bjöd på lite mindre blåsigt väder och förmiddagen gick i flygets tecken.

 Lite vatten i bensinen gjorde den lite svårstartad. Men det löste sig till sist.

På eftermiddagen kom morfar och hälsade på. Vi tog en tur till Åhus och morfar bjöd oss på god räkmacka och glass till efterrätt. Freja snackade lite fint med honom och det slutade med att hon fick en fin pippidocka som nu ligger och sover tillsammans med henne.

  Men vad tittar dom på???  jaha!

Natten till lördag. Jag säger bara ojojoj. Det var inte så trevligt att sova i husvagn just den natten. Det lät som att blixten slog ner precis bredvid vår vagn och att det var stora stenar som föll på taket. När vi vaknade på morgonen var det dessutom fullt av vatten i hela förtältet. Så det blev frukost i sängen. Vi fick passa på att packa ner allt mellan skurarna och nu hänger det och torkar i farmor och farfars garage.

 Bus i husvagnen
 Wilmer skötte sig fint hela helgen.

Ska nu in och ta en välförtjänt dusch och imorgon drar jag på spa. Hoppas du är laddad Malin!!!

det går nog över...

Nu har det gått för långt. Nu äter jag till och med "ostbricka" till frukost.. Den illaluktande osten åker in och ut ur kylskåpet och smakar lika gott morgon som kväll. Jag har blivit lite besatt men det går nog över lagom när semestern är över. Dom senaste dagarna har det inte hänt speciellt mycket. Har besökt ILVA för första gången i mitt liv, hälsat på gammelmorfar Franz och Margot, plockat körsbär  hos farmor och farfar, köpt tyg till Wilmers rum, burit kakel och fått sovmorgon.

 körsbär från himmaplan

Wilmer har för övrigt satt betyg på barnmat som han ätit i dagarna. Tänkte bara dela med mig av detta.

= Köp denna. Åt en hel burk.

Här kommer också bild på tyget som vi köpt till Wilmer. Ska en gång i framtiden bli gardiner.

 

explosion

Idag har det varit full rulle från morgon till kväll. Dagen började på IKEA i Malmö. Skulle byta hissgardiner som vi köpt, men som var lite för korta. Så nu täcker dom heeela fönstret. Har alla föräldrar hört talas om dessa familjeparkeringar som finns vid affärer? Dessa är väldigt uppskattade av alla som är lite rädda om lacken på sin bil eftersom dom är så pass breda att man kan öppna bildörren helt utan att nudda bilen som står bredvid. Så alltså används dessa platser även av folk som inte har familj med sig. Detta är ett "problem" som länge retat gallfeber på min kära sambo. (även han gillar dessa platser eftersom han är mycket rädd om lacken) Idag var gränsen nådd!!! Han hade spanat in en familjeparkering, den sista. Just innan vi ska svänga in dyker en dansk***** upp och snor parkeringsplatsen mitt framför näsan på oss. Och självklart hade han ingen familj med sig. Gissa om Anders rullar ner rutan och säger några väl valda ord till honom? Ja inte så farligt som det låter, men han berättar iallafall vad det här med familjeparkering innebär. Tur att våra problem inte är värre än så.


Karnevalen är i stan och vi var nere och hälsade på en sväng. Det blev karuseller och åter karuseller, ponnyridning och munkar. Drill och Drull uppträdde på stora scenen och det var egentligen därför vi åkte dit. Freja tyckte att dom var mycket trevliga så länge dom höll sig på avstånd. Men när dom ville kramas fick pappa rycka in och rädda henne.

 Hela gänget!
  häst vs anka. Vem tror ni vinner?

kalla mig BLIXTEN!

Idag var det dax för återbesök hos doktorn för att ta ultraljud och ekg på Wilmers hjärta. Det lilla blåsljudet finns fortfarande kvar och egk:et visade vissa tecken på att höger kammare var något förstorad. Men detta ska inte på något sätt påverka honom och är inte heller något som är farligt. Han får leva med detta som ett slags födelsemärke, sa doktorn. Vi tackar alla gudar för att allt såg så bra ut... Han var så duktig hela tiden hos läkaren och var fullt upptagen med att smaka på alla slangar som slingrade sig runt honom. På väg från Lund tog vi en sväng inom Maxi. Kylskåpet ekade tomt sedan flera dagar tillbaka så det var verkligen dax. Vi fick lite bråttom därifrån när vi insåg att vi bara hade en timme på oss att köra hem, lasta in all mat, åka och hämta Freja hos mormor för att sedan åka in till Landskrona för att klippa oss. Eller Freja och Anders skulle klippa sig. Och vi hann i tid! Jag, Freja och Wilmer stannade till hos morfar efter klippningen och Anders åkte vidare till tandläkaren.  Ikväll har vi varit hos Malin och Patrik en sväng. Elina och Freja hade mycket att ta igen. Det var längesen dom sågs och hade massor att snacka om. Självklart hade vi vuxna också det.

Igår när det dundrade och blixtrade höll sig "fotografen" framme. Och jag fångade en blixt på bild! Får läsa lite instruktioner om kameren så jag vet exakt hur jag ska göra till nästa gång det blixtrar. Kan bli riktigt fräcka bilder.


semesterfirare

Ja, då kan vi kalla oss semesterfirare och det känns ju självklart underbart. Och semestern har börjat bra. I fredags åkte vi upp till Göteborg för att hälsa på Anders bror Peter med fru Linda. Skönt väder bjöd även dom på. Vid halvnio anlände familjen Davidsson/Christensson med typ halva huset. Anders har blivit en baddare på att packa. Imponerande att få in så mycket packning i vår bil. Som vanligt när vi kommer upp är bjuds det på mat och vin, så även denna gång. Efter en mycket stressig dag hade jag redan varnat dom att kyla det röda vinet. Mina nerver darrade fortfarande efter en lång bilfärd och behöver jag säga mer?? Dagen fick iallafall ett bra avslut.
På lördagen kom mamma och Tommy upp en på besök. Det var tänkt att vi skulle gå på Liseberg, men det var många grader för varmt. Vi åkte istället till Långedrags värdhus och åt lunch. Helt underbart ställe precis intill havet. Alla (utom Linda) tog varsin räkmacka. Eller rättare sagt "räkfrossa". Åter till Linda som till och med fick kocken att trilla baklänges när hon beställde soppa i denna värmen. Innan vi åkte hem tog vi en liten tur förbi en glassbar så vi kunde fylla upp våra eventuella tomrum i magarna. Innan grillning gick vi ner till vattnet en sväng för att bada. Välbehövligt för många. Själv tog jag hand om fotograferingen. ( någon behöver sköta detta också. Viktigt, viktigt!) På kvällen var vi alla helt utslagna av värmen så det blev en lugn afton på altanen.
 
   

Så var det söndag och Liseberg. Själv hade jag siktat in mig på att vinna en jättechoklad. Gjorde nämligen detta förra året och tänkte det är kanske inte bara tur utan också lite skicklighet som krävs för att vinna. Men jag har ändrat mig. Det är BARA tur. Ni förstår nog hur det gick!! Freja fick iallafall åka en massa karuseller. Och inte vilka karuseller som helst. Nej, dom där klassiska barnkarusellerna med hästar som snurrar eller flygplan som åker sakta runt var inget för henne. Det ska vara rejält med fart så att till och med pappa tyckar att det är liiiite läskigt. (hoppas inte han läser detta) Sen var där kaniner också. Stora gröna kaniner överallt. Det var lite värre däremot. Då var hon inte så tuff längre. Hon var vaken hela dagen utan att sova middag så vid åtta var hon såå trött och somnade gott.

   Vad gör man inte för sina barn 
  

Måndag och tisdag har det inte hänt så värst mycket. Freja sover hos mormor och Tommy ikväll och imorgon ska vi till doktorn med WIlmer för att kolla hjärtat. Vi hörs!

stranden!!!

Igår var jag så trött på trädgården. Gav mig rackarns på att vi skulle ta oss till stranden, jag, WIlmer och Freja.
Och dit kom vi...
Kändes som vi skulle flytta dit en vecka med tanke på all packning. Ändå hade jag missat solhatt till WIlmer. SMART!
Vi var där en stund själv, men sen kom farmor ner. Det tyckte vi alla var trevligt. Freja badade i princip från det att vi kom tills vi gick hem. Hon var bara uppe någon sväng för att fika och bygga sandslott.
 
Efter ytterligare en stund kom farfar också ner med ännu mer fika. Känns härligt att sitta i bikini på stranden och trycka i sig kakor. Speciellt med min kära "gravidmage". Men vad sören, jag gillar ju kakor! Wilmer var även han ute en sväng och doppade fötterna. Men satt annars under parasollet och grävde i sanden. Vi stannade på stranden till Anders slutat jobba och han kom och mötte oss för att ta ett dopp. Vid sextiden var vi ganska nöjda! Mamma och Tommy bjöd på kvällsmat. Gud var vi är bortskämda!
  
 
Ikväll blir det fest! Anders jobbar sista dagen innan semester. Jag lääängtar! Vi är lediga tillsammans till vecka 35 och sen börjar jag jobba. Då är det pappa och barnen som ska pyssla om varandra här hemma.

ska man skratta eller gråta

Igår var det ännu en underbart solig dag. Jag trivs i värmen! Vi hade planerat att åka till Hörby marknad under dagen, men insåg ganska snabbt att det var alldeles för varmt. Istället kom farmor förbi och hämtade upp Freja. Jag och Wilmer stannade hemma för att vänta på pappa Anders som tillbringade sin förmiddag i en tandläkarstol. Innan vi gick för att hämta Freja blev det klart lite bad i poolen. Wilmer har nu avancerat från liten pool till stor och gått från badkruka till vattendjur. Sen vid femtiden var det då dax att åka till Hörby. En tradition som vi inte får bryta. Vi hade några mål under kvällen och det var langosvagnen, jag skulle köpa solglasögon, Freja skulle åka karusell och vi skulle köpa varsin frusen frukt doppat i choklad. Vi fixade det! (och lite till) Sen fick jag konstaterat att det är läge för mig att börja träna nu. En mycket trevlig och söt dam frågade mig när det var dax att föda???? Aj då! Jag undrar om det var mest pinsamt för mig eller henne?

  lite fler poolbilder!
Det är här vi tillbringar våra dagar....


RSS 2.0