rytmik och choklad

Torsdag och dax för rytmik. Det var riktigt roligt idag. Alla var på toppenhumör och det kändes i luften. Lite bilder från dagen





Sprang på Marabous nya choklad Passion idag. Måste prova! Mycket speciell smak och mycket god. En blandning av passionsfrukt och chili. Smaka det!


fotograf Freja

Idag har jag lagt alla sysslor åt sidan och istället bara umgåtts med våra busungar. Man har så mycket att fixa med alltid och när dagen är slut så har man lagom dåligt samvete för att man prioriterade tvätt och dammsugning framför barnen. Ibland måste man, men många gånger kan nog disken vänta lite.  

 surt med clementin



 Freja har fotat med systemkameran.

 hej igen!

 

 

utedag

Igår var det utedag. Putsade lite fönster och städade altanen. Barnen hjälpte till.... Så nu är rutorna smutsiga igen.





 varmt i uterummet!

   lyktan som vi köpte från living and room


lördagsbilder!

Idag har vi varit på lekplatsen, byggt tält, spelat spel, målat, gjort halsband och gått en runda med dockvagnen. Ja, det är inte mycket tid man har över för sig själv. Jag försöker låsa in mig på toaletten en liten stund typ var tredje timme. Men det brukar sluta  med att någon knackar på dörren och tycker att det är dax för mig att komma ut. Anders jobbar hela helgen som ni kanske förstår. Men det har faktiskt varit en bra dag... Jag ska inte klaga. Kram



 Vem har satt upp ett staket framför dammen? hur ska jag nu kunna kasta stenar i den?

påskhelgen

Har varit lite dålig på att uppdatera bloggen. Har haft lite strul med bilderna. Men jag måste bara lägga upp lite bilder från påsken. Vi var hos våra vänner i Listerby och hälsade på och hade två supermysiga dagar.

   
   

Så här fint bor familjen Lindgren och jag kan lätt säga att det var himmelriket för barnen. Ella och Alva blev Frejas nya idoler och Wilmer blev väldigt impad av traktorn. Tack för allt... Vi kommer snart och hälsar på igen.

svart eller vitt?

idag har vi varit i borstahusen..... IGEN! Dit åker jag gärna så fort det är fint väder. Det doftar så gott vid havet och man får så frisk luft. Man samlar energi!










recept

Jag har lovat att lägga upp ett recept på supergoda bullar. Och enkla! Det är dom bullarna som jag bjöd på på inredningspartyt.

5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
25g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
12 1/2 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Häll lite av vattnet och rör om med trägaffel.
Häll i salt och honung och resten av vattnet. Sedan i med mjölken. (jag brukar ta i svarta oliver och en näve solroskärnor också)
häll sedan i mjölet.
Arbeta snabbt ihop den lösa degen. Strö över 2 msk vetemjöl och täck bunken med en bakduk och jäs i 1-1 1/2 timme.
Värm ugnen till 250 grader.
Strö ut 1/2-1 dl mjöl på bakbordet. Tippa efter jäsningen försiktigt ut degen. Knåda inte! Jäsbubblorna ska vara kvar. Strö ytterligare lite mjöl över degen och platta försiktigt till den. Skär snabbt degen i 6-7 cm smala remsor och dela remsorna i 2-3 delar. formen spelar ingen roll, men dom ska vara lika stora. Flytta efter hand över bitarna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Bröden behöver inte jäsa ytterligare. i ugn 17-20 min. Låt bröden svalna utan handduk så blir brödskorpan frasig och fin.

Kram terese


RSS 2.0