hej tomtegubbar

Igår firade jag och Anders jul Arlöv. Hej tomtegubbar slå i glasen.
Nu undrar ni säkert vad jag svamlar om?
Jo, vi var på arlövsrevyn och tittade på deras julföreställning. Fick biljetter av svärmor och svärfar i julklapp. Blev allvarligt orolig när vi hoppade ur bilen och inser att det bara är typ jag och Anders som är under 70 år. Men,men ingen återvändo. Vi slog oss ner bland alla pensionärer och väntade ivrigt på att showen skulle börja. Och jag måste nog erkänna att jag har humor som en gammal tant. För jag tyckte att det var riktigt roligt. Vid något tillfälle skrattade jag så att tårarna rann.


tävlingen är avslutad

Jag gick upp kl sex idag, gav Wilmer mat och sen var klockan redan halv åtta. Ja, man ska inte slänga i sig maten tänkte jag. Men då kom jag ju på att det är idag man ska "ta fram trädgårdsmöblerna".
Igår var det en ganska vanlig och väldigt mysig lördag. Jag passade på att ta lite sovmorgon. Sedan var det dax för vårloppis i häljarp. DIt måste man ju gå och fynda. Och det gjorde jag ju på sätt och vis eftersom jag hade lika mycket pengar med mig när jag gick som när jag kom. På kvällen kom mamma, tommy och pappa och åt middag. Det blev planka idag. mumsfilibabba, eller som Freja säger musses pappa...

   
oj, vad hände?

Vad har annars hänt i veckan?? Har ju varit lite dålig på att skriva. Här kommer lite bilder

 Malin och Elina har varit på besök

 Denna vackra bukett fick jag av Anders. Älskar dig!

 Klart vi har ätit våfflor i veckan.

Tävlingen är avslutad..
Rätt svar är: 1:freja  2:Wilmer  3:Freja  4:Freja
 
GRATTIS till Petra och Patrik som lyckades pricka in alla rätt. Bra gjort!

 Jag visste att jag skulle få användning av denna bilden en dag.

 Hej snygging!

3 rätt fick Peter och Therese och farmor och farfar. Absolut godkänt!

 

1 rätt fick morfar och Minna. Inga kommentarer!

 

3 månader idag

Idag fyller Wilmer 3 månader. I present fick han två sprutor i benet av syster Yvonne. Han blev snällt sagt skitsur på henne och skrek så att hon höll på att trilla baklänges. Bäst att bege sig därifrån så fort så möjligt. Sedan blev det mysig fika och snack hos mamma som är sjukskriven. Självklart hann vi med en sväng på lekplatsen idag också. Det har blivit lite av en daglig rutin för oss. Idag var det extra skoj eftersom Elina och Malin också var med.



Freja poserar i pappas kläder. Halsduken har hon tagit på sig speciellt för Peters skull. Vad tycks?



Bubbelblåsning! Det är skoj att hjälpas åt.

 3 månader idag

Mycket trevligt med gissningar ang bilderna på Freja och Wilmer. Rätt svar kommer i veckan. Håll utkik...


gissa rätt?

Lördagen var en tråkig dag. Wilmer var gnällig och orolig i sin mage. Freja hade feber och ville bara sitta och titta på tv. Anders var upptagen med att bygga en förvaringslåda/bänk i uterummet, som jag har önskat mig. Min mamma och Tommy tillbringade morgonen på akuten. En kram till mamma som har så ont i sin rygg. (förmodligen ryggskott) Men idag blickar jag bara framåt och ser fram emot en spännande vecka. Jag känner på mig att den kommer att bli trevlig eftersom vi har så många roliga saker inbokade. Kramar till alla nära och kära. Ni är bäst!  

Här får ni lite att tänka på.... Bilder på Freja och Wilmer Men vem är vem? Jag utser vinnaren i veckan..

 Bild 1

 Bild 2

 Bild 3

 Bild 4

ändrade planer...

Idag tänkte jag att vi skulle åka till skånes djurpark och ha en heldag där. Men morgonen bara sprang iväg och innan vi var klara med alla morgonrutiner så var det nästan dax för lunch. Så det blev lite pyssel i trädgården istället. Började att putsa fönsterna på uterummet men insåg ganska snabbt att det var svårare än jag trott. Det var nämligen en liten dam vid namn Freja som gärna ville hjälpa mamma med detta. Jag är mycket tacksam för all hjälp jag kan få, men det där med att putsa fönster är inte riktigt hennes grej. När vi satt och åt lunch ringde Jessica och frågade om vi ville komma ut till lekan. Och det var klart vi hängde på. Alltid så trevligt att träffas. Ikväll blev det 90-tals klassikern flygande jacob till middag och sedan slog vi minsann till med en god ostbricka.

Jag vill passa på att gratulera Malin som jobbade sin sista dag idag. Hoppas att du har laddat upp med trevliga tidningar och att du hinner läsa dom innan lilla bebisen vill titta ut. Du vet att jag kommer förbi med goda bullar när du är sugen på fika.

 Freja och Linnéa

 Bergsklättraren Moa

 

 

veckopromenad

Idag var det dax för vår veckopromenad. Jag, Petra, Wilmer och Alice har bestämt att vi ska promenera en gång i veckan. (Får se hur länge vårt löfte hålls innan det förvandlas till trevliga fikor och shoppingturer istället.) Idag fick vi njuta av det fina vädret och halvvägs hittade vi en fin liten gräsplätt där solen lös stark. Av någon händelse låg där en filt under vår vagn och två smarriga muffins hade smugit sig ner i Petras väska. Där satt vi och glömde bort allt viktigt, som att Freja skulle hämtas från dagis t.ex. Tur att farmor Helena kunde rycka in och rädda en förvirrad mamma. Tack!

 petra

 alice ville vara med och fika

välkommen våren

Innan jag säger något annat så måste jag bara hojta TJOHOOOOOO! Välkommen våren! Man blir på så gott humör när man drar upp rullgardinen och skådar en klarblå himmel.
Nog om detta....

Igår var det träff med Wilmers föräldrargrupp. Det var ett stort gäng och Wilmer var minstingen. Eller iallafall den yngsta:-) Alltid trevligt att träffa nya männinskor här i trakterna som man kan byta lite idéer med och kanske promenera med då och då. Både mamma och bebis böhöver det. Igår var också dagen då Wilmer tog ett steg framåt mot vuxenlivet. Han grep tag i en leksak för första gången och stoppade den i munnen. Duktig kille!

 

Eftermiddagen tillbringades i trädgården. Jag och Freja hjälptes åt att rensa ogräs. Lite fika på altanen i vårsolen blev också mycket uppskattat av oss båda. Plötsligt ringde det på dörren och där stod mormor Lena. Då blev det ju hög tid för en fika till. Anders körde inom blomsterlandet på väg från jobb och köpte med sig jord och nya vårblommor till balkonglådorna. Dessa planterade han och Freja medans jag och Wilmer lagade mat. Blev falsk fläskfilé. Mycket enkelt och gott.
Inatt fick vi sova ända fram till kl sex. Så skönt!

Till pappa: Klart att vi har tagit alla bilderna på blommorna med egen kamera. Inget fusk här inte. (okej, vi fuskade lite med blåsipporna) Jag undrar var jag har fått den där talangen ifrån???

   

Vart tog helgen vägen?

Helgen bara rusade iväg. Har inte hunnit med att sätta mig ner vid datorn. I lördags blev vi bjudna på lunch hos Anders morfar och mormor. Lax stod på menyn och det tackar vi för. Den bästa laxen ska det vara, säger alltid morfar Franz. Sedan hann vi med en runda på lekplatsen innan det var dax att bänka sig framför tv:n för att titta på melodifestivalen. Mina två favoriter kom på första och andra plats, så dagen fick ett alldeles underbart slut.

 gammelmormor margot och Wilmer

igår söndag åkte jag, mamma och svärmor till petab för att handla vårblommor. Sedan blev det god fika hos mamma och Tommy. En helt vanlig söndag med andra ord...

Idag var det dax för Wilmer att besöka läkaren igen för att lyssna på hans hjärta. Blåsljudet fanns där fortfarande men doktorn tyckte att det lät väldigt oskyldigt. Vi ska på ultraljud med honom om några veckor och då får vi se vad detta beror på. Gud vad man känner sig maktlös.
I eftermiddags hade jag tid för klippning. Det passade mig helt utmärkt eftersom jag behövde muntras upp. Alltid trevligt hos vår kära frisör Lotta och man känner sig så fin när man går därifrån. Denna gången klippte hon av en bra bit och sen blev det lite slingor. Nu säger jag tack och godnatt!

 

"så ska det låta"

Dagen innan Wilmer föddes (22 dec)  tog farfar med sig Freja till karlslund för att titta på djuren. Men ack så besviken hon blev när där inte var några djur. Nej, dom hade tagit semester som alla andra och var med släkten och firade jul eller något. Sedan dess har vi lovat henne att vi ska åka dit en annan dag och mata getterna. Och idag var dagen D. Farmor följde med oss, trots sitt nyopererade knä. Det var riktigt mysigt! Jag tog med varm choklad och farmor bredde lite mackor. I eftermiddags kom mormor och tog en fika och sedan åkte jag och Anders till maxi för att inhandla fredagsmat. Blev tacos idag... På vägen ut stötte vi på en trevlig telefonförsäljare som sa att jag absolut inte fick missa deras fantastiska och förmånliga erbjudande. Och gissa om man gick på det. Men nu har jag en superfin rosa telefon och försäljaren var säkert nöjd med sin insats. Kan tänka mig att han jobbar på provision. Nu sover våra små godingar och jag och Anders ska passa på att koppla av till "så ska det låta". Hörs imorgon!!

 



snökaos

Jaha, då får vi vänta ytterligare ett tag innan våren ger sig till känna. Trodde det var dax nu. Stötte på grannen i morse som kom bärandes på en stor säck med jord. Han skulle minsann plantera vårblommor idag. Så lite vårkänsla har vi ändå här på vår gata. Jag, Wilmer och Freja tog saaben till landet idag (vallåkra) där vi hälsade på Petra och lilla Alice. Vi tog en fika tillsammans och sedan gick vi en sväng och njöt av det "underbara" vårvädret. Idag gav jag mig sören på att jag skulle klara av att fälla ihop dubbelvagnen på egen hand. Och efter lite stånkande och ett telefonsamtal med lite instruktioner från min kära Anders så klarade jag det. Just nu sover hela familjen och snart är det min tur att säga tack för idag. Kram kram


Blåsippa - Hepatica nobilis

Wilmer viking!!

Inatt somnade Wilmer kl elva. Och döm om min förvåning när vi vaknade kl halv åtta på morgonen. Sååå skönt! Wilmer, du är min lilla prins... Freja fick stanna hemma från dagis idag. Hon har varit lite krasslig i dagarna och hade inte orkat med en tuff dag där. Så vi åkte en sväng till borstahusen för att titta på båtarna. Vilket underbart väder. Wilmers läkare ringde precis och hade tråkiga nyheter. Han hade hört ett litet blåsljud på hans hjärta sist vi var där och ville gärna lyssna en gång till. Vår lilla skatt! Jag ber till gud att det bara är ett litet oskyldigt blåsljud (som läkaren trodde att det var). Just nu sitter hela familjen och väntar på att pappa Anders ska komma hem från jobb. Så vi kan ha en skön kväll tillsammans.

    

GRATTIS min skatt

Igår var det ingen vanlig dag, för då var det Frejas födelsedag. Med en stor hög paket och en macka med två ljus i smög vi in på hennes rum och sjöng. När alla presenter var öppnade blev det hög tid att förbereda inför dagens festligheter. Redan klockan tio kom Elina och Emma med föräldrar för att äta frukost. Freja hade tyvärr feber och var såklart inte på sitt bästa humör. Men hon sken upp när Patrik plockade fram gitarren och spelade favoritsången lille katt. Hon tog en svängom medans Emma kokte kaffe och Elina pysslade om krokodilen.

 God morgon
 WOW en kaffekokare

 Sover gott i soffan

På eftermiddagen kom släkten på besök. Freja hade fullt upp som värdinna och skötte sig utmärkt. Hon öppnade glatt när det ringde på dörren och tog tacksamt emot alla paket. Det blev en fin födelsedag....

 



 Tårtan

 Farmor och Wilmer

 Present från mormor och Tommy

kalastajm

Sköna underbara sovmorgon. Ja det det är minne blott. Nej istället sitter man och äter lunch när grannarna börjar vakna en efter en. Och då har man dessutom hunnit städa hela huset, tvättat en maskin tvätt, spikat upp tavlor på Frejas rum och gosat och lekt en massa med barnen, som är det absolut underbaraste som finns. Men går dom upp emot en sovmorgon när man är riktigt trött? Det blir en tuff  match. Mycket nöjd med allt jag hunnit med bär det iväg på 2-årskalas till Emma. Freja är riktigt laddad som ska åka och träffa bästa polarna. Och visst blev det en trevlig kväll och eftermiddag fylld av goda kakor, kära vänner och våra helt underbara barn. Med lite melodifestival på toppen kan det inte bli fel.

   

en helt vanlig fredag

Jag och Freja fick en lång mysmorgon. Det blev en stund framför tv:n, frukost i lugn och ro och såklart en stunds bus inne på Frejas rum. När Wimer vaknat bar det iväg till lekplatsen. Med små kottar finns inget dåligt väder bara......Ja, ni förstår! Dax för mat och vila och sen kommer pappa Anders hem. Lite tidigare än vanligt. Mycket välkommet. Sen passade vi på att spendera fredagskvällen  på IKEA. Ganska lugnt. Det var bara vi och några andra stackare vilket passade oss ganska bra. Då kunde vi gå och vräka oss med vår dubbeldeckare. När vi gick förbi restaurangen skulle Freja absolut ha söttadullar. Hmm, undrar om vi varit på IKEA förr? Tack för en underbart vanlig dag....


trevliga torsdag

Dagen börjar stressigt som vanligt. Freja ska vara på dagis tills kvart i nio. Men idag är hon extra stolt då hon har med sig ett stort paket glass som hon ska bjuda alla kompisarna på. Dom firade hennes födelsedag på dagis idag. Tänk att stora tjejen blir två år på söndag. Men, men... Väl på dagis så återvände jag och Wilmer hem. Eftersom han sov så gott i vagnen så passade jag på att sortera lite lådor. Blev mycket bra! När Wilmer vaknat blev det ett litet bad för hans del.Det gillar han starkt.

 Nybadad bebis!

Efter dagis åkte vi till skattkammarön. Där mötte vi upp Emma, Therese och Peter. Tjejerna stormtrivdes och var på extra bra humör. (Mamma också som fick chans att leka av sig) Wilmer hade det lyxigt, gungandes i Therese eller Peters famn. Som tack för allt så spydde han ner hela Peter. Tack kära vänner för en mysig eftermiddag.

 Emma och bollarna

 Fina Freja

 Drickapaus


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0