en vecka är avklarad

Så nu jag jobbat en vecka och det känns som att jag aldrig har gjort något annat. Vi har så sjukt mycket att göra på jobb och man hinner typ bara göra en tiondel av det man borde. Tiden går så fruktansvärt fort och det är ju positivt. Men jag hinner sakna mina små en hel del trots allt och den känslan kommer nog aldrig att släppa. Massor med fina höstkläder strömmar in och jag är nu ganska redo för att byta ut min sommargarderob mot stickade tröjor. Och om någon är sugen på att köpa overall och vinterjacka till sitt barn, så finns det på plats nu. Bara att hoppa från baddräkten rakt ner i overallen...

Freja trivs fortfarande lika bra på dagis och hon tjatar om att få gå dit även på våra lediga dagar. Wilmer är fortfarande ledsen när jag lämnar honom. Han hatar att säga hejdå! Men han blir fort glad igen då jag har gått och sen går det jättebra för honom. Han både äter och sover bra och allt flyter på jättefint.

Imorgon är jag och barnen lediga och hoppas på fint väder. Har en del att fixa med i trädgården. Med två små hjälpredor så fixar vi det på ett nafs.. Eller inte!! Kanske en tur ner till havet också och andas lite frisk luft och leka på lekplatsen.

Igår natt tittade äntligen Peters och Therese lilla tjej ut. Emma har blivit storasyster! Grattis till er lilla prinsessa.


Sista dagen...

... Nu är det slut för gott och det känns i hjärtat. Slut på en underbar tid full av lekplatsbesök, rytmik, mammafikor, vägning och mätning, blöjbyten, bebismys, lära sig gå och krypa, babysim, sömnlösa nätter, långpromenader med barnvagn. Jag har haft mer än tre fantastiska år och fått gåvan att lära känna två underbara nya liv fulla av glädje, kärlek och bus. Nu känner vi varandra och en ny tid i våra liv väntar. Man får lära sig att unyttja den tid man får mer effektivt och njuta av varje sekund. Vi har en spännande tid framför oss och när jag ibland tänker tillbaka, så känner jag en alldeles underbar känsla som inte går att beskriva med ord.


Freja 0-6 mån

    
   

Wilmer 0-6 mån

   
  


frisk luft

Ikväll har vi varit ute och vandrat. I tre timmar var vi ute i det fina vädret och plockade björnbär, tittade på hästar, gick i skogen och över åkern. Kameran fick följa med....














trevlig kväll med trevliga vänner

Igår var det min LYXDAG. Började kl nio hos frisören. Mamma och jag tog tåget till Lund för att klippa oss hos min kusin på Plaza salong. Var klara vid tolvtiden och mycket nöjda med resultaten smet vi in i några affärer i väntan på tåget. Hittade en ny dörrmatta av alla saker man nu kan köpa. Men det behövdes! Hem och packa barnens väskor. Dom har sovit hos farmor och farfar inatt och jag, Anders, Malin och Patrik har varit på malmöfestivalen. Vi träffades här vid fyra och drack lite champagne (eller mousserande) innan vi cyklade till tåget. Matosen slog emot oss så fort vi var framme, så vi luktade oss fram till matstånden och valet föll på chilensk hamburgare. Jag säger bara STARK, men god! Sen lyssnade vi på lite hårdrock (Patriks initiativ) och strosade runt. Anders bjöd mig på thaimassage som utfördes mitt på gågatan. Vi avslutade kvällen med en god drink på Paddys (det du, Malin!). Idag lyckades jag sova till halv ett.



 Anders köper tidningen allas




 

mitt uppe i...

...inskolningen. Nu börjar det bli intensivare och idag lämnade jag Wilmer själv på dagis en stund. Han skrek typ heeeela tiden jag var borta och en kvart kändes som en månad. Man är inte så tuff när man går där ifrån och ens lilla prins gråter förtvivlat och ropar maaaaama. 
Freja går på avdelningen precis intill Wilmer och ville inte följa med mig hem när jag kom och hämtade henne. Skönt att det går så bra trots ny avdelning och nya fröknar. 
Annars har vi inte rört oss så långt från hemmet. Det bara regnar och regnar, så det är läge för lite hemmapyssel. Idag blev vi bjudna på lunch hemma hos Malin och tjejerna. På eftermiddagen hängde Freja med farmor och farfar till morfar Franz. 
Anders har ju börjat jobba igen och jag sitter och funderar på vart semestern tog vägen. Men hur som helst så har vi haft en jättehärlig sommar och har inte alls ångest för att hösten närmar sig. 

Lite pysselbilder



 spännande med egen brevlåda



 Vad tänker du på? 

en kväll i uterummet

Idag har vi haft Anders arbetskompisar på besök. Ja, eller hans gamla jobbarkompisar sen förra jobbet... Ett av paren har en pojke som är fyra år, som Freja lekte med, och en liten bebis på fyra veckor. Vi bjöd på grillat och njöt i vårt uterum. Just nu är det klockrent med ett uterum. Man sitter liksom inne fast ändå ute... Ja, ni förstår:-) Hur som helst så har vi haft en jättetrevlig kväll. Nu är det dax för mig att fylla i lite dagispapper tilll Wilmer och sen kallar sängen. 

Hittade lite bilder i kameran som vi har tagit nu under semestern..

 

På väg till Ullared. Kan det bli bättre?

   kräftskiva hos Berit och Tommy



 titta! jag kan också..

fest i Häljarp

I lördags var vi på fin fest i Häljarp. Malin och Patrik hade fixat till det så fint och bjudit hem alla par från Frejas föräldrargrupp. Fem par är vi som har hängt ihop sen barnen var typ tre månader. Det är tyvärr inte så ofta vi ses nu, men desto roligare är det klart när vi väl träffas. Gruppen har ju utökats en del under årens lopp, från fem till nio barn (och en i magen, som tittar ut vilken dag som helst) det var en jättetrevlig dag och barnen var superduktiga och lekte fint hela tiden.






liten blir stor

Tänk att det är dax för lillebror att börja på dagis. På onsdag är första inskolningsdagen och efter två veckor är det tid att börja jobba. Tänk att i fyrtio år framöver kommer jag jobba och endast ha fem veckor semester per år. Det känns så lite nu när jag har vant mig vid att gå hemma och alltid bara umgås med barnen. Jag kommer aldrig mer var långledig....Aldrig!!! Visst har jag längtat tillbaka till jobb, men jag måste erkänna att lite ångest börjar krypa på. Och hur ska det gå för lilleman på dagis. Vår lilla bebis som nu inte är bebis längre. Så nog om detta...






på besök i storstaden

Förra helgen fick vi för oss att vi ville åka någonstans, bara komma hemifrån. Så i måndags stack vi till Stockholm. Min morfar bor i där och har en jättefin stuga dom vi kan låna. Sen är det jätteroligt att träffa morfar och Eva, som vi bara träffar en gång om året. Resan upp gick bra. Men man får planera hela dagen till körning. På tisdagen åkte vi till Gröna Lund. Det gjorde resten av Stockholm också..... Trots långa köer så hann barnen åka några karuseller. Det roligaste av allt var lustiga huset! Sen träffade vi "kändisen" Kjell Bergqvist. Tommy och Anders tyckte att det var mycket trevligt och pratade sådär lagom högt om att vi minsann har träffat en kändis och att vi kanske skulle ta ett kort på honom. Dom visste inte då att hans fru och son stod bakom oss i kön och hörde allt. Själv läser jag ju Hänt Extra (och vet därför hur hon ser ut)  och tyckte att dom gärna kunde sluta prata om stackars Kjell.



I kö till världens sötaste mini bergochdalbana. (bakom mig står Kjelles fru)







   

På onsdagen var vi på Junibacken. Lite dumt att åka mitt i högsäsong. Det var så trångt där inne, som att stå på en konsert, och man fick inte ha barnvagn med sig. Jag var helt slut när vi gick där ifrån. Wilmer sprang ju mellan benen på folk och vi hann inte med honom. Man är ju livrädd att bli av med honom. Freja klarar sig själv nu på ett annan sätt, så hon hade hur skoj som helst där inne. Och det var ju huvudskaken. Annars var allting fint där inne och vi såg en jättetrevlig show med pippi långstrump. Freja gillade den lilla miniaffären och där stod hon en lång stund och sålde ost och baguetter.



Gud vad vi skrattade när vi såg att alla tre var randiga. randiga familjen i Stockholm. (freja vill iiiinte vara med på bild)



på väg till junibacken

   

   
    
  

På torsdagen var vi hemma hos morfar och Eva. Vi tog en promenad ner till sjön och badade. På kvällen åkte vi förbi globen för att Freja skulle få se den stora bollen som vi pratat om i flera dagar.
Litta blandat från Stockholmia...



  stugan och utsikten

 morfar och Eva


Vi åkte inom Norrköping på vägen hem. Emma, Danne och Wilma bor där. Skoj att se deras nya hus och kolla runt i deras trakter.


RSS 2.0